Τη φοροαπαλλαγή στα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την άφιξη των έξι Rafale στην Τανάγρα.

Τα έξι Rafale που έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα αναβαθμίζουν την θέση της χώρας, ανοίγουν μια νέα σελίδα για τα ελληνικά φτερά, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θύμισε παράλληλα πως εντός της χρονιάς θα έρθουν ακόμα έξι αεροσκάφη από τα 24 που έχει παραγγείλει η χώρα μας από τη Γαλλία.

 

Σημείωσε ότι η αγορά απαντά «στις επίκαιρες ανάγκες της αμυντικής μας θωράκισης».

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός:

Μέσα στο έτος το πολεμικό μας ναυτικό θα υποδεχθεί τα πρώτα δύο από τα επτά ολοκαίνουργια ανθυποβρυχιακά του ελικόπτερα καθώς και τις τόσο απαραίτητες τορπίλες για τα υποβρύχια μας ενώ ο στρατός ξηράς θα έχει προμηθευτεί σύγχρονα πυρομαχικά για τα άρματα μάχης πάνω απ’ όλα επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν.

 

Γι’ αυτό σήμερα από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μια σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδα μας στο μεγάλο έργο που επιτελούν.

 

Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών της επιχείρησης των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως αλλά και την ελληνική αστυνομία την πυροσβεστική και το λιμενικό και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν, για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια, τους αξιωματικούς υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές, όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ethnos.gr