ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Ξεκίνησε την Δευτέρα 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Με μηνύματά τους θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας στέκονται στο πλευρό των μαθητών σε αυτή τη δοκιμασία, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη στήριξή τους σε παιδιά και γονείς.

 

Κ. Μπλούχος: «Είστε το μέλλον της πατρίδας μας»

Στο μήνυμά του ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος αναφέρει τα εξής:

Αγαπητές μου και αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι μου που αυτές τις μέρες ολοκληρώσατε την τελευταία σας σχολική χρονιά και με την αποφοίτησή σας μπαίνετε στο τελικό στάδιο των Πανελληνίων Εξετάσεων…

Συνεχίστε την πορεία της ζωής σας με πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και μην επιτρέψετε σε καμμία δυσκολία, ειδικά σε αυτές που όλοι μας αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό, να σας επηρεάσει.

Παιδιά, επιδείξτε θάρρος και μαχητικότητα. Είστε το μέλλον της πατρίδας μας. Εμείς όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, αρχές και εξουσίες, θέλουμε να δούμε στα πρόσωπά σας την αξιοσύνη και την ωριμότητα να ξεπεράσετε τα εμπόδια και τα λάθη που κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροί σας.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας. Με θερμές ευχές και αγάπη ανυπόκριτη.

 

Θ. Ξανθόπουλος: «Μια από τις αφετηρίες της ζωής, που ανοίγεται τώρα μπροστά σας»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στο μήνυμά του επισημαίνει:

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα αμιγώς εκπαιδευτικό θέμα αποκτά πανελλήνια διάσταση κι αυτό είναι ακόμη μια ιδιαιτερότητα της Ελληνικής Κοινωνίας, όχι κατ’ ανάγκην αρνητική. Είναι δεδομένο όμως ότι αυτή η διαδικασία είναι γεμάτη άγχος και αγωνία τόσο για εσάς, όσο και για τους οικείους σας.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σταθμός της ζωής σας, σημαντικός μεν αλλά απλώς ένας σταθμός. Δεν είναι προφανώς το τέρμα της διαδρομής αλλά μια από τις αφετηρίες της ζωής, που ανοίγεται τώρα μπροστά σας. Ήρθε η ώρα της απόλυτης συγκέντρωσης και της εξαιρετικής προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων σας.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να σάς δικαιώσει και να αισθανθείτε ικανοποιημένοι. Αλλά ακόμη και αν δεν επιτύχετε τους στόχους σας, μην απογοητεύεσθε. Θα επανέλθετε πιο αποφασισμένοι και καλύτερα προετοιμασμένοι. Ούτως ή άλλως η μάθηση είναι μια επίπονη, πολύμοχθη και διαρκής διαδικασία και οι εξετάσεις αυτές είναι απλώς ένα επεισόδιο στον διαρκή αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης. Η δε γνώση είναι ταυτισμένη με την ανθρώπινη ζωή. Και, ως γνωστόν, ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή δεν σταματά ποτέ αλλά συνεχίζεται στο διηνεκές… Καλή επιτυχία!

 

Χ. Κεφαλίδου: «Η εκπλήρωση των ονείρων σας είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι»

Σε δήλωσή της για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και να θυμάστε ότι η εκπλήρωση των ονείρων σας είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι. Σήμερα μόλις ξεκίνησε. Να είναι ασφαλές, συναρπαστικό και να χαίρεστε πάντα τη διαδρομή! Μέσα από την καρδιά μου “Καλή Επιτυχία”».

 

Χρ. Μαμσάκος: «Εμπειρία και παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματά σας»

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

Με τη σκέψη μου στις μαθήτριες και στους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Γενικών Λυκείων, που μπήκαν στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή δοκιμασία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν μία πρώτη, μα όχι και την τελευταία μεγάλη δοκιμασία από την οποία ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα αποτελέσει εμπειρία και παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματά σας.

Οδηγός σας η ψυχραιμία, η συγκέντρωση και η πίστη στις δυνατότητες σας.

Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους γονείς σας που αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι συνέχεια δίπλα σας και να αναφερθώ και στην πολύτιμη προσφορά των καθηγητών σας.

Εύχομαι οι κόποι και τα όνειρα σας να δικαιωθούν. Θετική σκέψη και καλή επιτυχία!!!

 

«Δύναμη και ψυχραιμία σε τούτη τη σκληρή περιπέτεια»

Ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, σε μήνυμά του, αναφερόμενος στις Πανελλαδικές, επεσήμανε:

Ξεκίνησε για ακόμη μία φορά ο Γολγοθάς των πανελληνίων εξετάσεων. Και μπορεί να είναι απίθανη κοινοτοπία αυτό περί Γολγοθά αλλά περιγράφει επακριβώς τη συνθήκη που βιώνουν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου και μαζί τους και οι οικογένειές τους. Εύχομαι δύναμη και ψυχραιμία στα αγόρια και τα κορίτσια που ξεκίνησαν τούτη τη σκληρή περιπέτεια.

Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν τελειώνει είτε τα πάνε καλά είτε όχι. Ιδιαίτερα για την αποτυχία δεν μπορεί να σημαίνει το τέλος οποιουδήποτε ονείρου. Όλα συνεχίζονται με άλλους όρους και πολλές φορές ίσως σε καλύτερες συνθήκες. Ακόμα και στην επιτυχία η επιλογή μπορεί να αλλάξει στην πορεία και αυτό επίσης δεν είναι κάτι αρνητικό.

Οι νέοι και νέες θα έχουν τις επιλογές τους που μπορεί να είναι σωστές ή λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να τους/τις στηρίζουμε και να δίνουμε το δικαίωμα να πετυχαίνουν ή να αποτυγχάνουν. Δίπλα τους και μαζί τους λοιπόν και αύριο και για όσο είμαστε ικανοί να το κάνουμε.

 

Σπ. Κιουλάνης: «Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχετε ακόμα ταξιδέψει»

Τέλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, στο μήνυμά του, σημείωσε:

Αγαπητοί και αγαπητές, Μαθητές και Μαθήτριες

Στο κατώφλι αυτών των Πανελλαδικών εξετάσεων, παραμένουν ακόμη νωπές οι μνήμες από την πρωτόγνωρη εμπειρία που ζήσαμε. Έτσι, γυρίζοντας το βλέμμα πίσω μας, «ως εκεί που στρίβει ο δρόμος και εξακολουθεί να φαίνεται», αντικρίζουμε μια «πολιτεία τσιμεντένια κι αδιάφορη», με έναν «μεγάλο ήλιο όλο αγκάθια και τόσο ψηλά στον ουρανό».

Όμως είναι γεγονός πως η χρονική συγκυρία αυτών των Πανελλαδικών εξετάσεων, θυμίζει αρκετά την Άνοιξη. Άλλωστε, «ακόμη κι αν κόψεις όλα τα λουλούδια, δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να’ ρθει». Έτσι λοιπόν στην έξοδο από τις δύσκολες μέρες που ζήσαμε και «καθώς η φύση σταδιακά και δειλά μεταμορφώνεται σε έναν υπέροχο, πολύχρωμο καμβά», δεν μένει παρά η διάθεση «να αισθανθούμε αυτή την ευφορία μέσα μας».

Είναι γεγονός βέβαια πως στον προσωπικό σας παράδεισο, έχετε σημαδέψει «κάποιο νησί κι ένα σπίτι στη θάλασσα», σε σημείο που αυτή η προσδοκία να καθιστά το ταξίδι σας σημαντικό. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχετε ακόμα ταξιδέψει» και πως «δεν πρέπει να κρατάτε την άνοιξη μακριά σας», αντικρίζοντας τις Πανελλαδικές εξετάσεις ως τη μοναδική διέξοδο που θα σας οδηγήσει στην ευτυχία.

Άλλωστε, «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις!», κι αν την κρατάς μακριά «απροετοίμαστη κι εκείνη, σε κάθε της βήμα κοντοστέκεται, σαστίζει και σωπαίνει».

Καλή Επιτυχία! «Δεν θα βρεις ποίηση πουθενά, αν δεν κουβαλάς κάποια μαζί σου»