Σε μήνυμά του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής:

Την 21η Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά το μεγάλο γεγονός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου Υπερμάχου Στρατηγού και το Έθνος μας τιμά την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της χώρας, όπως αυτοί καθορίζονται από την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την ημέρα, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση και εμπιστοσύνη μου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για τον πολυσήμαντο, δημιουργικό και αποτρεπτικό τους ρόλο.

Πράγματι ζούμε σε μια περιοχή που διαχρονικά υπάρχουν προκλήσεις, που έχουμε ένα γείτονα ο οποίος προκλητικά και συστηματικά αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση.

Όλοι μαζί ομόθυμα είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε τις μεγάλες ηθικές αξίες της πατρίδας μας, να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας όταν υπάρξει ανάγκη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που μας κάνουν να νιώθουμε υπερηφάνεια και ασφάλεια.