«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» για όσα αναφέρει η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» (δημοσιεύονται σε άλλη σελίδα της εφημερίδας) σχετικά με την επιλογή Δ.Σ. στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, σημειώνονται τα εξής:

Για τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ, η θέση της παράταξής μας ήταν από την αρχή κρυστάλλινη: Υποστηρίζαμε την κατά νόμο αναλογική συμμετοχή εκπροσώπων των περιφερειακών παρατάξεων. Η πρότασή μας αυτή όμως τορπιλίστηκε από την παράταξη Μέτιου και την έμμισθη αυλή του, καθώς είχαν προφανώς εξασφαλισμένη, όπως αποδείχθηκε και την συνεργασία των ακροδεξιών της παράταξης Πατριωτική Αυγή που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Συνεπώς η παράταξή μας δεν είχε κανένα λόγο να στηρίξει τις μονοκομματικές-μονοπαραταξιακές επιλογές του κου Μέτιου που σαν στόχο έχουν την ευθεία αντιπαράθεση με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας και εν γένει τον επαγγελματικό κόσμο και την άλωση της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ, για την εξυπηρέτηση αλλότριων προς το καταστατικό της σκοπών.

Προκύπτει ότι κατά την παράταξη του κου Μέτιου, η συνδιοίκηση μεταξύ των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, με αντάλλαγμα έμμισθες θέσεις και η κατά διαστήματα συνεργασία και με την παράταξη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής αποτελούν υπόδειγμα πολιτικής ηθικής, ενώ η από κοινού υποβολή δύο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για μία αναλογική, σύμφωνα με τα ποσοστά της κάθε παράταξης, εκπροσώπηση σε ένα Δ.Σ. μιας εταιρείας στην οποία η Περιφέρεια διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών, αποτελεί συναλλαγή και διαπλοκή.

Η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα, πρόταση που κατατέθηκε όταν αρνήθηκαν οι παραπάνω την αναλογική συμμετοχή των περιφερειακών παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ. Έχοντας ως δεδομένο το αποτέλεσμα της ως άνω συναλλαγής (και πιθανολογούμενο το αποτέλεσμα για το οποίο θριαμβολογούν οι Μέτιος-Σιμιτσής), ο κατάλογος των ονομάτων συμπληρώθηκε με αξιόλογες προσωπικότητες, χωρίς αυτές να ερωτηθούν, απλά για να καταδειχθεί ακόμη πιο έντονα η συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο. Άλλωστε η υποβολή πρότασης υποψηφιότητας δεν απαιτεί την συναίνεση των προτεινόμενων, οι οποίοι θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παραιτηθούν ακόμη και εάν εκλέγονταν.

Τέλος, η προσπάθεια της παράταξης του κου Μέτιου να διαβάλει στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας την ομογάλακτη παράταξη του κου Τοψίδη κατηγορώντας την για «κακές παρέες με τον ΣΥΡΙΖΑ», δεν μας αφορά. Απλά μας προκαλεί γέλιο!!!