ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Διαβάζω: Ο μετακλητός του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Ψαριανός, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις ψευδείς, σεξιστικές αναρτήσεις –για απρεπή και προσβλητική ενδυμασία, που ήταν προϊόν φωτομοντάζ- σε βάρος της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλίας Χρηστίδου τον Ιούλιο του 2020, να καταβάλει ποσό 4.000+400 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι δημοσιογράφος, παραγωγός, στιχουργός και ήταν Βουλευτής με Το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Βουλευτής το 2019 με τη Ν.Δ., αλλά επόμενο και φυσικό να μην εκλεγεί ως «γυρολόγος».

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με τους μετακλητούς που αυξήθηκαν κατά 45% στις μέρες μας.

Μετακλητός = ο υπάλληλος που δεν έχει μόνιμη θέση, ο πολίτης δηλαδή που δεν εργάζεται αλλού στον δημόσιο τομέα και καλείται λόγω εξειδίκευσης ή επιστημονικής κατάρτισης να προσφέρει την τέχνη, τις επιστημονικές γνώσεις σε Γραφείο πρωθυπουργού, Υπουργού, Αναπληρωτών κλπ. και να παύουν να υπάρχουν όταν παύσει να κατέχει το αξίωμα αυτός που υπηρετεί.

Μετακλητός γίνεται με ΦΕΚ ή είναι κατά άλλα μια πιο ας πούμε ανεπίσημη διαδικασία. Και ποια η έννοια του μετακλητού; Δηλαδή είναι ο παρατρεχάμενος του κάθε Υπουργού, Υφυπουργού, Γεν. Γραμματέα. Έρχονται – φεύγουν με πλήρη αδιαφανή κριτήρια και συνθήκες, ενώ πληρώνονται ως επιστημονικό προσωπικό ως σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και ένα σωρό άλλους τίτλους από τα ίδια κονδύλια που δίνουν στον Υπουργό για την κάλυψη των εξόδων και μπορούν να περνούν τα πάντα στο max, υπερωρίες κτλ. (Ανοιχτή Γραμμή – diorismos.gr).

Λέτε ο Γρ. Ψαριανός ως εξειδικευμένος στιχουργός να γράψει και κάποιο καινούργιο ύμνο για τη Ν.Δ. με εντολή του Πρωθυπουργού; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η πολιτική είναι διασκέδαση ασήμαντων ανθρώπων που όταν πετυχαίνουν, γίνονται σπουδαίοι στα μάτια ακόμη πιο ασήμαντων ανθρώπων (αμερικ. αρθρογράφος).