ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για την 1η Μάη, αλλά ας παραβρεθούμε όλοι στην διαδήλωση – πορεία – απεργία για να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς, ξένους και Έλληνες, που αγωνίστηκαν κι έπεσαν νεκροί για την καθιέρωση του 8ώρου. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που τρέχουν στα συλλαλητήρια γα το Μακεδονικό και ποτέ δεν παραβρέθηκαν στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Ας δούμε τα του Μακεδονικού:

1991: Γίνεται η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε 6 κράτη και Υπουργός Εξωτερικών είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ στις 2-12-1991 αναγνωρίζει τα Σκόπια με σκέτο όνομα Μακεδονία!!!

1992: Ο Κων. Μητσοτάκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού απομακρύνει τον Σαμαρά.

1993: Ο Κων. Μητσοτάκης δηλώνει: Το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) «δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια»!!! (συνέντευξή του στον Θ. Ρουσσόπουλο).

1994: Κων. Μητσοτάκης: Δέχομαι συζήτηση για μικτή ονομασία και η Ελλάς πρέπει να δεχτεί. Είναι απαράδεκτη υποκρισία να μη δεχόμαστε να είναι ένα σύνθετο όνομα (newsbeast).

2008: Κων Καραμανλής: Επιδιώκουμε σύνθετη ονομασία erga omnes (μετά το Βουκουρέστι) και επίσημα συμφωνεί και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Μέγιστη κόκκινη γραμμή της Ν.Δ. ήταν το 2008-2012 η σύνθετη ονομασία erga omnes. Άλλωστε η γλώσσα είχε δοθεί 40 χρόνια πριν και οι διπλωμάτες έγραφαν και ο ΟΗΕ είχε υπογράψει ότι αυτό δεν αλλάζει. Ωφέλιμος λοιπόν συμβιβασμός χρειάζεται για την FYROM και την Ελλάδα είπε ο Ν. Κοτζιάς (Αυγή).

Επίσημη θέση της Ν.Δ.; Άλλα προτείνει για το όνομα η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα εισηγείται ο Αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης.

2018: Κουτσούμπας: Για μας το κύριο δεν είναι το όνομα και με το σύνθημα η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική – γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας- ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό αναγορεύουν το όνομα σε κύριο ζήτημα και «κρύβουν» την συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με στόχο την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια θα πληρώσουν οι λαοί των Βαλκανίων, αφού η γεωστρατηγική αυτή θέση θα μετατραπεί σε ορμητήριο – πυριτιδαποθήκη και θα σκοτώνονται οι λαοί της Μεσογείου. Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ΗΠΑ με κάθε μέσο θέλουν την πολιτική και οικονομική επιρροή τους στα Βαλκάνια για τζίρο εκατομμυρίων δολαρίων (Πρώτο Θέμα).

Αυτές είναι οι αλήθειες για το Μακεδονικό ζήτημα.