ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

 

Με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού και την εκδήλωση απονομής μεταλλίων και βραβείων σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, έπεσε η αυλαία του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του Δήμου Δράμας, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (ΔΗΓΑ) στη Δράμα.

Τον τίτλο στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ κατέκτησε η ομάδα των Μηχανικών

Η διοργάνωση ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και παρά τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει, καθώς διακόπηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έστω και μετά από δύο χρόνια, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με παρουσία μάλιστα κοινού στις κερκίδες το οποίο απόλαυσε τόσο την αγωνιστική δράση του αγωνιώδους ως προς την έκβαση τελικού όσο βεβαίως και τη φιέστα με τις απονομές που ακολούθησαν.

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας Αναστασία Τόλιου

Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της πρώτης διοργάνωσης, συνδυαστικά με τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε, καθώς συμμετείχαν 11 ομάδες με περίπου 150 παίκτες, αποτελούν τα σίγουρα εχέγγυα για νέες επιτυχημένες διοργανώσεις και στο μέλλον και γιατί όχι την καθιέρωση των Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ ως ετήσιου θεσμού για τον Δήμο Δράμας. Άλλωστε, ήδη βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας από την Οργανωτική Επιτροπή η διοργάνωση του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδοθεί και η σχετική προκήρυξη συμμετοχής.

Αντίπαλος των Μηχανικών στον τελικό ήταν η ομάδα «Forty Plus» (Εμπορικός Σύλλογος)

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή (Αναστασία Τόλιου, Αλέξανδρος Ράδος και Ραδής Θεοδωρίδης) και η Τεχνική Επιτροπή (Αθανάσιος Γαϊτάνης, Κωνσταντίνος Ξενικάκης και Παναγιώτης Σακατζιάδης) του πρωταθλήματος φρόντισαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν κάθε είδους πρόβλημα για να υπάρξει τελικά αυτή η αίσια κατάληξη, ενώ είναι σίγουρο ότι αν δεν προέκυπτε η νόσος Covid-19, τα παιχνίδια θα κέντριζαν και το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε στο ΔΗΓΑ τον μεγάλο τελικό καθώς και τη διαδικασία των απονομών που ακολούθησε

Νικήτρια στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου Δράμας αναδείχθηκε η ομάδα των Μηχανικών, η οποία επικράτησε στον τελικό, με 58-56, της ομάδας «Forty Plus» (Εμπορικός Σύλλογος).

Τα στοιχεία του τελικού ήταν τα εξής:

Μηχανικοί – Forty Plus 58-56

Διαιτητές: Ράπτης-Αλατζάς

Γραμματεία: Τασούδης-Γκόγκας

Ιατρός: Τουκματσής Νικόλαος – Ιωάννης Δάντζερας

Δεκάλεπτα: 08-10, 16-12, 18-19, 16-15.

Μηχανικοί:

Προπονητής – Τσιαμπούσης Αλέξανδρος

Λαμπρακης 13, Παναγιωτιδης 23, Ζαμπας 7, Κοπαρανης 6, Βουγιουκλης 3, Φαλεγκας 6, Χατζημανώλης, Θωμαΐδης, Παπαδόπουλος, Ιωαννιδης, Δειρμεντζογλου, Κύρου.

Forty Plus:

Προπονητής – Ελευθεριάδης Παύλος

Αργυριαδης 4, Παπαδοπουλος 11, Χατζηκυριακιδης 16, Ελευθεριαδης 17(3), Τζελεπης 8, Ζαγγίλας, Χατζηϊωάννου, Μαυρίδης, Μανθόπουλος, Φιλιππίδης, Συμεωνίδης.

Όμως πέρα από τον νικητή αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, η μεγαλύτερη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού του Δήμου Δράμας, είχε ως σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών για να συμμετάσχουν και να αθληθούν και αυτό ο στόχος επιτεύχθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπράκης βραβεύτηκε από την Αντιδήμαρχο Αναστασία Τόλιου ως ο 1ος σκόρερ της διοργάνωσης

Οι 11 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το 1ο Πρωτάθλημα ήταν από τους εξής επαγγελματικούς χώρους: Ελληνική Αστυνομία, ΑΑΔΕ, Forty Plus (Εμπορικός Σύλλογος), Εμπορικός Σύλλογος 2, Πράξη & Θεωρία, Σπεσιαλίστες (Στρατιωτικοί), Wondreplant, Τραπεζικοί Υπάλληλοι, Μηχανικοί, Αετός (Μάρμαρα Κυριακίδη), Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, για όσα διεξήχθησαν μετά τον τελικό, κατά τη διαδικασία των απονομών, αλλά και με ευχαριστίες σε όσους είχαν συμβολή στην αίσια διοργάνωση, αναφέρονται τα εξής:

Έντεκα ομάδες και 150 παίκτες περίπου διαγωνίστηκαν μεταξύ τους με πάθος και θέληση, για να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Η Αργυρώ Αραμπατζή ήταν η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ και βραβεύτηκε από το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αλέξανδρο Ράδο

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Μηχανικοί! Αναμετρήθηκαν στον τελικό με την ομάδα «forty plus» σεβόμενοι τους κανόνες και διατηρώντας το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, μιας και το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο καταφέρνοντας τελικά να κερδίσουν με σκορ 58-56.

Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές και σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Ο Ηλίας Γλάβας βραβεύτηκε ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του πρωταθλήματος από το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτη Σακατζιάδη

Ανάμεσα στους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Λαμπράκης Κων/νος ως ο σκόρερ του πρωταθλήματος, η Αραμπατζή Αργυρώ ως η μοναδική παίκτρια του πρωταθλήματος και ο Γλάβας Ηλίας ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας ότι το μπάσκετ και ειδικότερα το εργασιακό δεν κάνει διακρίσεις. Για το θάρρος τους και τις επιτυχίες τους βραβεύτηκαν με έπαινο από τα μέλη της οργανωτικής και τεχνικής επιτροπής.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ευστράτιου Χαρπαντίδη, συμμετέχοντα στο πρωτάθλημα, ο οποίος έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή

Έπαινοι απονεμήθηκαν στους γιατρούς ΔΑΝΤΖΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΤΟΥΚΜΑΤΣΗ ΝΙΚΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΝΗ, ΔΑΝΤΖΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΡΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΠΑΖΑΡΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΞΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΓΙΟΓΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον πιστοποιημένο νοσηλευτή ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΟΣΜΑ για την αφιλοκερδή τους προσφορά, στους διαιτητές ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΜΠΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, ΑΛΑΤΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΜΠΑΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΡΑΠΤΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΔΗΜΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και γραμματείς ΤΑΣΚΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΠΕΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, ΓΙΟΚΑ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΝΟΠΗ και τον γραμματέα της οργανωτικής ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ η συνεισφορά των οποίων ήταν σημαντική και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι αγώνες.

Εκπρόσωποι των ομάδων παρέλαβαν τα μετάλλια που δικαιούνται όλοι οι παίκτες, γιατί στο εργασιακό πρωτάθλημα το παν είναι η συμμετοχή και όχι η νίκη. Για τις τρεις ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία υπήρχαν κύπελλα και ένα βάθρο που περίμενε τους αρχηγούς των ομάδων.

Οι 3 πρώτες ομάδες έλαβαν κύπελλα, ενώ μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες παίκτες στο πρωτάθλημα

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι Αντιδήμαρχοι Αναστασία Τόλιου, Μιχάλης Τάσσου, Γιάννης Καψημάλης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, Παρθένα Κιορτεβε, Δημήτρης Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος Αχιλλέας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε παρά πολύ όλους εσάς, συγγενείς και φίλοι των παικτών που στηρίξατε με την παρουσία σας στις κερκίδες τους οικείους σας και μέσα από αυτούς και όλη τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, συμμετέχοντα του πρωταθλήματος, μέλος της ομάδας των Τραπεζικών, που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή.

Η «Εργασία… συν» είχε δημοσιεύσει μεγάλο αφιέρωμα στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου Δράμας (με ρόστερ και φωτογραφίες των ομάδων) στις 23 Ιανουαρίου 2020 (αρ. φύλλου 642)

Το 1ο εργασιακό πρωτάθλημα μπορεί να τελείωσε, αλλά η επιθυμία των παικτών να ξαναβρεθούν στον αγωνιστικό χώρο παραμένει έντονη γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε ήδη για την ανακοίνωση του 2ου εργασιακού πρωταθλήματος.