ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΙΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Δέσποινα Αβραμίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς»

Με μεγάλη ανταπόκριση από παιδιά και γονείς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα της δράσης «Περιπέτειες Πολιτισμού» του Δήμου Δράμας, Σάββατο 15 Ιουνίου, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο κατακλύστηκε από μεγάλα παιδικά χαμόγελα και δυνατές φωνές ενθουσιασμού. Πλήθος παιδιών ηλικίας νηπιαγωγείου και δημοτικού συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες, γεμίζοντας με δημιουργικό τρόπο την πρώτη ημέρα μετά το κλείσιμο των σχολείων και έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς, αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Οι δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνονταν στις «Περιπέτειες Πολιτισμού», ήταν απλωμένες σε όλο το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ακόμη και εντός λίμνης, και συγκεκριμένα ήταν οι εξής: βόλτα με λέμβο στην Αγία Βαρβάρα, παρουσίαση πειραμάτων, παιχνίδια Survivor, παιχνίδια με 3D επιτραπέζια, παιχνίδια με νερό και ζωγραφική. Οι «Περιπέτειες Πολιτισμού» συνεχίζονται την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Εργασία… συν», η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Δέσποινα Αβραμίδου ανέφερε για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της δράσης «Περιπέτειες Πολιτισμού»: «Ο Δήμος Δράμας και ο Δήμαρχος μας Γιώργος Παπαδόπουλος είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι με τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Έτσι, με το τέλος της σχολικής χρονιάς και των όσων καλούνταν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους, με την κούραση, τον μόχθο και τους γρήγορους ρυθμούς, θέλαμε να διοργανώσουμε μια δράση όπου τα παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν δημιουργικά. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε δράσεις, οι οποίες καλύπτουν πολλές πτυχές, όπως είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, αλλά και επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε τις “Περιπέτειες Πολιτισμού” 2024, επιθυμώντας να αποτελεί το ετήσιο ραντεβού των μικρών μας φίλων στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς».

Σχετικά με το περιεχόμενο των «Περιπετειών Πολιτισμού» και όσα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα παιδιά, η κ. Αβραμίδου σημείωσε: «Πρόκειται για παράλληλες δράσεις, όπου τα παιδιά επισκέφθηκαν διάφορους σταθμούς και έτσι είχαν τη δυνατότητα μέσα από τις πολλαπλές επιλογές που τους παρέχονταν, τόσον να βρουν αυτό που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά και να ανακαλύψουν νέες δράσεις που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, είχαμε τις λέμβους στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας από τον Forestis και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια πολύ όμορφη βόλτα στη πανέμορφη φυσική μας λίμνη. Βεβαίως φροντίσαμε και λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με σωσίβια και ναυαγοσώστες. Ένας άλλος σταθμός ήταν η παρουσίαση πειραμάτων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πειράματα και αντιμετώπισαν πραγματικά ως μάγο τον καθηγητή φυσικής – youtuber Χρήστο Κυριακίδη ο οποίος τα παρουσίασε. Με αυτή τη δράση τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η αδράνεια ή με επιστήμονες όπως ο Νεύτωνας. Στις “Περιπέτειες Πολιτισμού” συμμετείχε ακόμη το Κέντρο Νεότητας με τη ζωγραφική και τα παιχνίδια του νερού, όπου εκτός από το παιχνίδι και το χαλάρωμα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τον κύκλο του νερού και την εξοικονόμησή του. Επίσης, συμμετείχαν οι Πρόσκοποι που είναι πολύ κοντά στους νέους και ψυχαγώγησαν τα παιδιά με 3D επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ οι προπονητές τένις του συλλόγου Γαία ψυχαγώγησαν και διασκέδασαν τα παιδιά με παιχνίδια σε στίβο μάχης Survivor. Τέλος, συμμετείχαν δυο φορείς, το φροντιστήριο Robot’s και το ΚΔΑΠ “Παίζω και Μαθαίνω”, με δραστηριότητες Ρομποτικής, η οποία πραγματικά κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ιδιώτες και σε όλους τους φορείς να μας προσεγγίσουν, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμη πιο πολλές δράσεις και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις “Περιπέτειες Πολιτισμού”».

Τέλος, όσον αφορά τη συμμετοχή των παιδιών, η κ. Αβραμίδου επεσήμανε: «Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση σε κάτι που σχεδιάζεται με πολλή αγάπη. Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς».