Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, η Δράμα τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ενώ κυρίαρχο στοιχείο ήταν το γεγονός της παρουσίας πλήθους πολιτών που παρακολούθησαν την παρέλαση συλλόγων, μαθητών και στρατού στην οδό Εθνικής Αμύνης. Οι εκδηλώσεις είχαν μαζική συμμετοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και έτσι ο κόσμος είχε την ευκαιρία να καμαρώσει με υπερηφάνεια και να χειροκροτήσει με θέρμη όσους παρέλασαν, σε μια ανοιξιάτικη ημέρα, κάτω από έναν λαμπερό ήλιο και με υψηλή θερμοκρασία.

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, με τον Ιερό κλήρο της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος. Στη συνέχεια, στο άγαλμα της Ελευθερίας στον δημοτικό κήπο, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους θεσμικούς εκπροσώπους της Δράμας, εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπους συλλόγων και οργανώσεων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο συνεχίστηκαν με την παρέλαση επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι μαθητές από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα στρατιωτικά τμήματα, απέσπασαν ζεστό χειροκρότημα από όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση. Οι εκδηλώσεις στη Δράμα για την 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης και για αυτό, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, στην ειδική θέση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Παραβρέθηκαν ακόμη οι Βουλευτές του Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και υπ. Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, οι Διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης, κ.α.