Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας αφορούσε την «Έγκριση πραγματοποίησης συνδιοργάνωσης διημέρου εκδηλώσεων “Χρυσοστόμεια 2022”». Πρόκειται για τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγ. Χρυσοστόμου, Μητροπολίτου Σμύρνης, του από Δράμας.

Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο Σάββατο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 και θα είναι συνδεδεμένες με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα αγώνες στίβου και άρσης βαρών, καθώς και μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή τοπικών παραδοσιακών συλλόγων, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα διοργανωθεί συναυλία με τίτλο «Σμύρνη: 100 χρόνια» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, της Ασπασίας Στρατηγού και της ορχήστρας Εστουδιαντίνα. Οι κινήσεις για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας είχαν ξεκινήσει από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για τη συμμετοχή του Δήμου ως συνδιοργανωτή στα «Χρυσοστόμεια 2022» και συγκεκριμένα για το αν ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος πραγματοποίησης της συναυλίας, καθώς και τα τυπογραφικά, με συνολικό ποσό περίπου 18.500 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκφράστηκε προβληματισμός για το ποσό το οποίο θα διαθέσει ο Δήμος, το οποίο θεωρήθηκε ότι είναι μεγάλο, καθώς και για το αν η συγκεκριμένη συναυλία είναι ο κατάλληλος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε με μόλις 1 ψήφο διαφορά. Μάλιστα, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε οι μισοί παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Project για τη Δράμα», τρεις στον αριθμό, να ψηφίσουν «παρών». Εφόσον ψήφιζαν αρνητικά, τότε το θέμα θα απορρίπτονταν και ο Δήμος δεν θα είχε συμμετοχή στα «Χρυσοστόμεια 2022».

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας, θετικά ψήφισαν οι 8 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής. Αρνητικά ψήφισαν οι 3 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πόλη και Ζωή», 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Project για τη Δράμα» και 1 Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα». «Παρών» ψήφισαν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Project για τη Δράμα».