Με διά ζώσης μαθήματα θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού Δράμας, εκτός από τα σχολεία στα διοικητικά όρια του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για μία ακόμη ημέρα.

Πάντως, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ταχυδρομείου, αρκετοί γονείς έχουν ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε οι μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλά ντυμένοι, καθώς λόγω των πρωτοκόλλων για τη νόσο covid-19 τα παράθυρα θα ανοίγουν συχνά για να αερίζονται οι σχολικές αίθουσες.

Άλλωστε, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους εφαρμόστηκε οριζόντιο κλείσιμο όλων των σχολικών από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ήταν και η τήρηση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήθηκε πως με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θα ήταν αρκετά επικίνδυνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών να γίνεται συχνός αερισμός των σχολικών αιθουσών.

Κλειστά σχολεία – Μαθήματα με τηλεκπαίδευση στο Κ. Νευροκόπι

Όσον αφορά τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, αύριο Τετάρτη 17/2, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ισχυρού παγετού και της ολισθηρότητας στο οδόστρωμα, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.