Ο χάρτης της Λάρισας τον οποίο χρησιμοποίησε ο πρώην Δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος σε ανάρτησή του για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Δράμας

Με διάφορες αναρτήσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος προσπαθεί να προβάλλει το έργο της διοίκησής του, αγνοώντας ταυτόχρονα την πρόσφατη ετυμηγορία των Δραμινών πολιτών, οι οποίοι τον καταψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Άλλωστε, ο κ. Μαμσάκος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Δήμαρχος στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Δράμας ο οποίος δεν κατάφερε να διεκδικήσει την επανεκλογή του σε εκλογική αναμέτρηση, μένοντας εκτός β’ γύρου των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα το οποίος ενδεχομένως θα έπρεπε να αποτελέσει αιτία για βαθύ αναστοχασμό και σκληρή αυτοκριτική, για να αναλυθούν πλήρως οι λόγοι της εκλογικής καταπόντισης του κ. Μαμσάκου.

Πάντως, στην προσπάθεια προβολής του όποιου έργου του, το οποίο σίγουρα δεν κρίθηκε αξιόλογο από τους πολίτες σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μαμσάκος προέβη σε μια ανάρτηση που προκάλεσε έντονο προβληματισμό για τη στόχευσή της, αν όχι θυμηδία. Συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Δράμας, χρησιμοποιώντας όμως φωτογραφία σχεδίου από τον πόλη της Λάρισας!!! Με έκπληξη όσοι είδαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση και τη φωτογραφία που τη συνόδευε, έβλεπαν να υπάρχουν αποτυπωμένες στον χάρτη περιοχές όπως ο Άγιος Αχίλλειος, οι Άγιοι Σαράντα και ο Άγιος Αθανάσιος, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη τη Δράμας.

Ένα ακόμη πιο παράδοξο στοιχείο είναι ότι με τον νυν Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Μαμάκο, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος έχει σχεδόν πανομοιότυπο επώνυμο, καθώς τα δύο επίθετα έχουν μόνο ένα σ διαφορά.

Ανεξάρτητα πάντως από τους λόγους για τους οποίους προέβη στην ανάρτηση χάρτη από τη Λάρισα και όχι τη Δράμα, ο κ. Μαμσάκος φαίνεται ότι μόλις έξι μήνες μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και το οδυνηρό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την παράταξή του, προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει αξιόλογο έργο από τη διοίκησή του, χωρίς βέβαια να έχει ολοκληρωθεί κάποια παρέμβαση. Χαρακτηριστικά, στην ανάρτηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ο κ. Μαμσάκος αναφέρει ότι «σε λίγο καιρό θα υπάρχει ανάδοχος του έργου»!!!