ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στον Δήμο Προσοτσάνης πόρους ύψους 4.771.568 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου ύδρευσης και την κατασκευή μιας καινούργιας δεξαμενής αποθήκευσης νερού στην Προσοτσάνη.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, η Προσοτσάνη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης με καινούργιους αγωγούς μήκους 63,4 χιλιομέτρων και μια νέα δεξαμενή χωρητικότητας 2.000 κυβικών μέτρων, που θα διασφαλίσει την επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού και θα επιφέρει σημαντική μείωση στο κόστος συντήρησης.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επισκέφθηκε τον Δήμο Προσοτσάνης και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρο Ψωμά, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής, Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Άγγελο Κότιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντη Χατζηκυριακίδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Κιλατζίδη.