ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

Με αναγνωριστικό τρόπο και δειλά βήματα έγινε το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2020 η επιστροφή στην κανονικότητα του τομέα της εστίασης, με το άνοιγμα των καταστημάτων για εξυπηρέτηση πελατών σε καρέκλες για πρώτη φορά μετά τις 14 Μαρτίου.

Οι καταστηματάρχες φρόντισαν εγκαίρως να προσαρμόσουν τους χώρους των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τραπεζιών, καθώς και όλους τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται.

Βέβαια, αυτή την πρώτη ημέρα λειτουργίας, η παρουσία του κόσμου σε καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες στη Δράμα δεν ήταν η προσδοκώμενη, συνυπολογίζοντας βεβαίως και το χρονικό διάστημα που δεν εξυπηρετούνταν καθήμενοι στους χώρους εστίασης. Υπήρξε μεν κόσμος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταγράφηκε ένα ξέσπασμα, όπως συνέβη την πρώτη ημέρα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων. Σε αυτό φυσικά λειτούργησε ανασταλτικά και ο βροχερός καιρός, ο οποίος λειτούργησε αποτρεπτικά για την έξοδο του κόσμου.

Από εδώ και πέρα, οι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης, πέρα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, την άνοδο της θερμοκρασίας και τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες, αναμένουν και την εφαρμογή από τους Δήμους των ρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τους, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν ίδιο αριθμό πελατών με την προ κορωνοϊού εποχή.