Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ Ν. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μια ενιαία τοιχογραφία κοσμεί πλέον τους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στην Αγία Βαρβάρα. Ο εικαστικός κ. Νίκος Φωτιάδης ενσωμάτωσε μια ενιαία θεματική στο εξωτερικό του κτηρίου, εμπνευσμένος από το ομιχλώδες και μυστηριώδες Λονδίνο του 18ου αιώνα, θέλοντας να δημιουργήσει μια «πόλη των αισθήσεων και των παραισθήσεων».

Σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (και προτεινόμενος για τη θέση του Προέδρου στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο) κ. Γιώργος Δεμερτζής ανέφερε ότι επιθυμία των ανθρώπων του Φεστιβάλ ήταν να διορθώσουν τα όποια προβλήματα και κλήθηκε ο κ. Φωτιάδης για να δώσει μια άλλη όψη στο εξωτερικό του κτηρίου.

Ο εικαστικός κ. Φωτιάδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρών Μήκους και τους ανθρώπους, «που με τίμησαν για δεύτερη φορά να επιμεληθώ την εξωτερική πλευρά των γραφείων και να ενσωματώσω μια θεματική σε όλο το κτήριο». Όπως ανέφερε ο κ. Φωτιάδης, «η τοιχογραφία ξεκίνησε με αφορμή εικόνα που είχα περπατώντας απογευματινές και βραδινές ώρες στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας σε διάφορες στιγμές. Μου θύμισε με τα νερά και την ομίχλη μια εποχή που θυμίζει 18ο αιώνα. Εμπνευσμένος από βιβλία που διάβασα, Κάρολος Ντίκενς, “Μεγάλες Προσδοκίες”, και “Τομ Σόγιερ”, μου ήρθαν εικόνες από ένα Λονδίνο εποχής με ομίχλη. Προσπάθησα να ενσωματώσω όλο αυτό στην τοιχογραφία, να δώσω αυτά τα τρισδιάστατα στοιχεία, παίζοντας με το χρώμα και διάφορες τεχνικές, έτσι ώστε ο επισκέπτης που θα ‘ρθει, από διάφορα σημεία της Αγ. Βαρβάρας, βλέποντας όλη αυτή την τοιχογραφία, να νιώσει ότι μπαίνει σε μια πολιτεία, η οποία έχει αυτό το φαντασιακό και μυστηριακό. Σαν τίτλο θα έβαζα “η πόλη των αισθήσεων και των παραισθήσεων”, με τα χρώματα αυτά τα μουντά και ψυχρά και κάποιες φιγούρες που έρχονται και φεύγουν και μένει η σκιά στο τέλος της τοιχογραφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η για να ολοκληρωθεί η τοιχογραφία χρειάστηκαν 10 ημέρες, ενώ για την προετοιμασία απαιτήθηκε 1 εβδομάδα.

Μπάρες πρόσβασης για ΑμεΑ στα γραφεία του Φεστιβάλ

 

Παράλληλα, ο κ. Δεμερτζής έκανε γνωστό πως στο εξωτερικό χώρο των γραφείων του Φεστιβάλ, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, τοποθετήθηκαν μπάρες, έτσι ώστε άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ.