Εικοσιένα άτομα στην πλειονότητά τους στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών παραπέμπονται σε δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Θα δικαστούν για πλημμεληματικές πράξεις.

Σε δίκη παραπέμπονται 21 κατηγορούμενοι για τις φονικές πυρκαγιές του 2018 στο Μάτι που οδήγησαν στο θάνατο συνολικά 103 συμπολίτες μας. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν «διέγνωσε» ωστόσο την τέλεση κακουργημάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφάσισε ότι τα 21 πρόσωπα στην πλειοψηφία τους στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών, θα πρέπει να δικαστούν για πλημμεληματικές πράξεις και συγκεκριμένα κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Να σημειωθεί ότι το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχε καταλήξει στο ότι πρέπει να συνεχίσει η ανάκριση προκειμένου να ερευνηθούν κακουργήματα αναφορικά με πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέση την οποία ανέτρεψε το Συμβούλιο Εφετών, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει η τέλεση αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως και ειδικότερα αυτό της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται για να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας είναι: ο ηλικιωμένος που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής,  Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη  και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους  χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Τέλος, το Συμβούλιο Εφετών προχωρά στην απαλλαγή τριών αστυνομικών, οι οποίοι δεν θα καθίσουν στο εδώλιο.

Πηγή: news247.gr