Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡ

 

Τον Μάκη Κωνσταντίνου γνωρίσαμε οι Δραμινοί στη δεκαετία του 80 ως ένα νέο άνθρωπο που εντάχθηκε στο πολλά υποσχόμενο τότε Κίνημα του Πα.Σο.Κ.. Μέσα από το Πα.Σο.Κ. έδωσε τις μάχες του για περισσότερη Δημοκρατία και Ελευθερία, για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. Έζησε τους θριάμβους και τις ήττες του Πα.Σο.Κ., την προσφορά του στον τόπο και τα λάθη του. Ποτέ του δεν ολιγώρησε, δεν λιποψύχησε, δεν ήταν ρίψασπις. Παρέμεινε όρθιος στις επάλξεις, υπερασπιζόμενος με σθένος και σταθερότητα τις αρχές και τις αξίες του, τη διαδρομή του.

Υπήρξε μέλος της Κ.Ε., Βουλευτής και Υπουργός. Σε όλη του τη διαδρομή, ήταν ακριβοδίκαιος και πάλεψε υποστηρίζοντας τα δίκαια της ιδιαίτερης πατρίδας του της Δράμας. Οι Δραμινοί του αναγνωρίζουν με σεβασμό την πολιτική του διαδρομή και την προσφορά του στον τόπο.

Τον Μάκη ως άνθρωπο και ως ιδιοσυγκρασία γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε οι Δημαρίτες το τελευταίο διάστημα που συνεργαστήκαμε στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, της δημιουργίας του νέου φορέα και της εκλογής του επικεφαλής, καθώς είχε οριστεί και υπεύθυνος της διαδικασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Μειλίχιος, πράος και ήρεμος αναζητούσε πρακτικές λύσεις επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας συνθέσεις και εμπιστευόμενος όλες τις συμπράτουσες δυνάμεις του χώρου αναγνωρίζοντας την καλή προαίρεσή τους και τον αγώνα τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο αιφνίδιος χαμός του μόνο λύπη μπορεί να προξενεί σε όσους έτυχε να τον γνωρίσουμε από κοντά, αλλά και σε όλους τους Δραμινούς που χάνουμε από κοντά μας ένα πολύτιμο σύμμαχο στους αγώνες που ο τόπος μας, η χώρα μας έχει να δώσει ακόμα.

Καλό ταξίδι Μάκη, να είσαι ήσυχος και σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που δρομολογήσαμε για μια σύγχρονη, μεγάλη και ενωμένη Κεντροαριστερά.

Υ.Γ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ