Κάτω από το κάστρο της Μονεμβασιάς ήταν μια μοναδική παράσταση. Ο θεατρικός μονόλογος «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μελίνα Μποτέλλη που καθήλωσε τους θεατές θα μείνει βαθειά χαραγμένος σε όλους.

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Αλειφέρη φανερά συγκινημένη στο τέλος συνεχάρη την ταλαντούχο ηθοποιό.

Μια παράσταση ύμνος στην οικογένεια, τη μητρότητα και την τέχνη.

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους.

Μια ημέρα νωρίτερα, η παράσταση παρουσιάστηκε στους Μολάους. «Ήταν το καλύτερο πράγμα που ένιωσα στη ζωή μου απόψε», είπε μια θεατής στη Μελίνα Μποτέλλη μετά την παράσταση στους Μολάους Λακωνίας.

Το θέατρο είχε μετατραπεί σε μια «μικρή Επίδαυρο» με μια εκπληκτική ερμηνεία της Μελίνας Μποτέλλη που καθήλωσε κυριολεκτικά τους θεατές, οι οποίοι στο τέλος χειροκροτούσαν επί ώρα την πολυτάλαντη ηθοποιό.

Ερμηνεία, τραγούδι, χορός όλα μαζί και το καθένα χωριστά απέδωσαν την τιμή στη μητρότητα, την τέχνη και την οικογένειά.

Ο θεατρικός μονόλογος που έγραψε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Μελίνα Μποτέλλη αποτελεί ένα μοναδικό έργο – σταθμό στο θέατρο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως σε όλη τη διάρκεια της παράστασης (100 λεπτά) έμειναν καθηλωμένα μικρό παιδιά, πάρα πολλοί νέοι αλλά και θεατές όλων των ηλικιών.

Στο τέλος η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη φανερά συγκινημένη συνεχάρη τη Μελίνα, ενώ οι θεατές περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να σφίξουν το χέρι της καλλιτέχνιδας.