Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η 36χρονη Δραμινή λεχώνα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τη γυναίκα που έχασε το μωρό της, το οποίο αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική τομή μετά από 22 εβδομάδες κύησης. Το πρόωρο νεογνό κατέληξε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της 36χρονης, δεν είχε εμβολιαστεί και όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό η έγκυος αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο για να προστατεύσει τον εαυτό της και το έμβρυο. Την παραμονή των Χριστουγέννων η 36χρονη έγκυος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. Δυστυχώς λίγα 24ωρα αργότερα η γυναίκα βρέθηκε διασωληνωμένη, ενώ το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα δεν άντεξε και κατέληξε.

«Είκοσι δύο εβδομάδες ήταν το έμβρυο. Πλάστηκε, κανονικός άνθρωπος ήταν. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν το παιδάκι να το φέρουμε εδώ και να το θάψουμε, αν μπορούν να το θάψουν. Είναι δύσκολες καταστάσεις, πρωτόγνωρες, για όλους, όχι μόνο για εδώ για όλο τον κόσμο», λέει οικογενειακός φίλος.

Oι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε σχεδόν 6 μήνες η 36χρονη. Η ίδια παλεύει σήμερα διασωληνωμένη μη γνωρίζοντας τον χαμό του παιδιού της.

«Μακάρι να γλιτώσει η κοπέλα τουλάχιστον. Εντάξει έχουν ένα παιδάκι, έχουν και ένα αγοράκι».

Πρόλαβε να εμβολιαστεί μόνο με την 1η δόση

Όπως εξηγεί αποκλειστικά στο LIVE NEWS οικογενειακός φίλος, η 36χρονη καθυστέρησε να εμβολιαστεί λόγω φόβου για την εγκυμοσύνη της.

Όταν έκανε την πρώτη δόση μέσα στις γιορτές, τα συμπτώματα του κορωνοϊού ήδη είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται.

«Έκανε την πρώτη δόση και στην αρχή που έκανε πυρετό νόμιζε ότι ήταν από το εμβόλιο. Τα παιδιά αυτά είχαν τον φόβο. Όχι ότι ήταν αντιεμβολιαστές ή κατά του εμβολίου, ούτε μία στο εκατομμύριο. Απλώς καθυστερούσε η κοπέλα ξέρεις όπως όλες οι εγκυμονούσες τώρα, ήταν διστακτικές. Ο φόβος σου λέει, τι, πώς, το έμβρυο και αυτά το ένα το άλλο, φοβούνται οι γυναίκες».

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένη ακόμη μία έγκυος.

Πηγή: ertnews.gr / megatv.com