Σε δήλωσή της η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια κ. Μελίνα Μποτέλλη, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ανέφερε τα εξής:

Διάβασα αναρτήσεις σχετικές με την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου Αντώνη Παπαδόπουλου. Επίσης έλαβα πολλά inbox μηνύματα και τηλεφωνήματα, σχετικά με αυτό το θέμα.

Ειλικρινά με συγκίνησε η αγάπη των Δραμινών, που με θεωρούν ως «ιδανική λύση» για αυτή την θέση. Είναι μεγάλη η τιμή. Όμως θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφια για αυτή τη σημαντική θέση. Είμαι ηθοποιός μάχιμη. Δεν αλλάζω τη θέση πάνω στη σκηνή ή μπροστά στην κάμερα με καμία διοικητική θέση, ακόμα κι αν πρόκειται για καλλιτεχνική διεύθυνση.

Άλλωστε πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστά τάλαντα. Άλλο πράγμα η διοίκηση κι άλλο η Τέχνη. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Υπάρχουν άνθρωποι του Κινηματογράφου ή λάτρεις του κινηματογράφου από την Δράμα και όλη την Ελλάδα κατάλληλοι για την θέση του Διευθυντή.

Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω, εάν αυτό μου ζητηθεί, να προτείνω πρόσωπα και ονόματα. Όπως και την εργασία, που έχω γράψει σχετικά με το Φεστιβάλ. Διότι πάνω απ όλα είμαι θεατής – λάτρης Φεστιβάλ. Και κυρίως είμαι νύφη της Δράμας. Κάθε χρόνο παρακολουθώ το φεστιβάλ 6 ώρες την ημέρα. Τόσο αντέχει η μέση μου στην πολυθρόνα των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ». Σαν πολίτης λοιπόν της πόλης, που φιλοξενεί τον σπουδαίο αυτό θεσμό της τέχνης του σινεμά, θα είμαι πιο χρήσιμη σε όποιον αναλάβει.

Πιστεύω πως το Φεστιβάλ 2020 δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, όχι μόνο διότι δεν γνωρίζουμε πως θα προχωρήσει η ιστορία «κορωνοϊός», αλλά και από σεβασμό στη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του στον θεσμό, του Αντώνη Παπαδόπουλου. Και για να υπάρξει χρόνος για ώριμη σκέψη και επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου.

Ευχαριστώ και πάλι θερμότατα τους Δραμινούς και Δραμινές για την αγάπη και εκτίμησή τους. Θα είμαι πάντα κοντά τους σαν άνθρωπος και καλλιτέχνις.