«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» υποστήριξε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κατά την πρώτη τοποθέτηση του επί του κατηγορητηρίου ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών, αφού δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος κινήθηκε στη γραμμή της πλήρους άρνησης των αποδιδόμενων κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος του, με τον συνήγορο υπεράσπισής του Αλέξη Κούγια να αφήνει αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας με αίτημα που υπέβαλε ζήτησε να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος μηνυτής κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί, και ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, Μαρίας Κουρτέση.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, αφήνοντας αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται, να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα, να μη βρίσκεται εντός της αίθουσας, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος.

Πηγή: cnn.gr