ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Η. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΧΡ. ΤΣΕΡΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟ

 

 

 

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, με θέμα «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού», απέστειλαν, την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Νευροκοπίου κ. Χρήστος Τσέρνιος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα

Μετά λύπης σας περιγράφουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο (10/11 Φεβρουαρίου 2018) παρά την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική για τα ξενοδοχεία αλλά και τα κέντρα εστιάσεως. Τέτοιες μέρες περιμένουν προκειμένου να δουλέψουν και να ενισχύσουν το προσωπικό τους ταμείο οι παραγωγικοί φορείς του Νευροκοπίου και του ευρύτερου Νομού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΧΚΦ είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και είναι ιδιοκτησία της. Έχει πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες, έχει τα απαραίτητα σήματα και μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Επίσης με την περσινή πετυχημένη λειτουργία του Φαλακρού, κερδίσατε την εμπιστοσύνη των σκιέρ αλλά και των ανθρώπων που αγαπάνε το βουνό. Με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 €, ή την καθυστέρηση των 74.000 €, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό, οι οποίοι αναγκαστικά προτίμησαν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του Νευροκοπίου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ένα ξενοδοχείο είναι κλειστό, επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό ανοίγουν πλέον συγκεκριμένες μέρες, ταβέρνες υπολειτουργούν και όλα αυτά συνέπεια των παραπάνω.

Είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού.

Ευελπιστούμε ότι θα λυθούν οποιεσδήποτε πολιτικές και προσωπικές διαφορές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Με σεβασμό

Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου

Χρήστος Τσέρνιος

Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Νευροκοπίου