Ο δρόμος για τις πολυαναμενόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άνοιξε έπειτα από ένα διπλωματικό θρίλερ.

Η συμφωνία Μόσχας-Κιέβου για έναρξη διαπραγματεύσεων ήρθε την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδινε εντολή να τεθούν σε επιφυλακή οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας επικαλούμενος την εχθρική στάση της Δύσης.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένκσι συμφώνησε “χωρίς να τρέφει ελπίδες” όπως είπε, δηλώνοντας ότι έχει λάβει την διαβεβαίωση του Λουκασένκο ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μετακίνση στρατευμάτων απο τη Λευκορωσία στην Ουκρανία.

«Στη Λευκορωσία όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένουμε τις δύο αντιπροσωπείες» αναφέρει σε ανάρτησή του Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δίνοντας την εικόνα από το τραπέζι όπου θα καθήσουν οι δύο αντιπροσωπείες.

https://twitter.com/BelarusMFA/status/1498171698658648064?s=20&t=HI5in2cmrlsQ6McKu3GLMQ

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ δήλωσε: «Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόλις φτάσουν όλες οι αντιπροσωπείες στο σημείο συνάντησης».

«Όπως πάντα: Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά αφήστε τους να προσπαθήσουν», είπε νωρίτερα ο Ζελένσκι.

Πηγή: ertnews.gr