Συγκίνηση για τους δύο γιατρούς του νοσοκομείου Λάρισας, που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο. Ο φίλος τους, που κατάφερε να γλιτώσει έδωσε μάχη για να σώσει τους φίλους τους. Στο φως άγνωστες πτυχές της τραγωδίας

Συγκλονιστικές στιγμές που κόβουν την ανάσα και γονατίζουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους, εκτυλίχθηκαν κατά την επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών τον Όλυμπο που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα.

Οι άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο αλλά και οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αντίκρυσαν πρωτοφανείς εικόνες και έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους δύο γιατρούς που είχαν καλυφθεί από χιόνι ύψους ενός τουλάχιστον μέτρου.

Οι δύο γιατροί ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ο τρίτος της παρέας που κατάφερε να αποφύγει τον υπέρογκο όγκο χιονιού πάλεψε για να σώσει τον ένα από τους δύο φίλους του. Αμέσως μόλις σταμάτησε η ορμητική επέλαση της χιονοστιβάδας, βρέθηκε πάνω από το σημείο που είχε καταπλακωθεί ο ένας γιατρός και με τα ίδια του τα χέρια προσπάθησε να τον ξεθάψει.

«Δεχθήκαμε το τηλεφώνημα για να μεταβούμε στο Ξερολάκι στις 15.15 με παραγγελία να ασχοληθούμε με την εύρεση τριών ατόμων. Ενώ είμαστε καθ’ οδόν μαθαίνουμε ότι ο τρίτος είχε διασωθεί και μαθαίνουμε ακόμα πως για ενίσχυση ερχόταν και ένα αεροπλάνο super puma από Αθήνα», λέει στο newsit.gr o επικεφαλής της ορειβατικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σπύρου και συνεχίζοντας τονίζει:

«Φτάσαμε μετά από 3 ώρες περίπου με ένα ειδικό όχημα τετρακίνησης ακολουθώντας μια πολύ δύσβατη απάτητη περιοχή. Μονοπάτι εκεί δεν υπάρχει, το πλησιέστερο βατό μονοπάτι απέχει 45 λεπτά με τα πόδια. Γύρω στις 18.00 και ριχτήκαμε στη μάχη. Ο τρίτος ορειβάτης, αυτός που διασώθηκε ήταν στο σημείο και μαζί με ένα περαστικό, έναν χωριανό εκεί, προσπαθούσε να ξεθάψει τον έναν από τους δύο τους φίλους του».