Σε ανακοίνωση της παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε στον λαό της περιοχής την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της Περιφερειακής Αρχής και του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που δεν έχουν φέρει – λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του ΠΣ – συγκεκριμένη εισήγηση για δυο από τα σοβαρότερα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και συγκεκριμένα για το 2ο θέμα «Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2023» και το 3ο θέμα «Έγκριση 7ης τροποποίησης του Ετησίου Προγράμματος Δράσης της ΠΑΜΘ για το έτος 2022».

Ειδικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης, χωρίς άλλα θέματα, ανεξάρτητα των προβλέψεων του κανονισμού λειτουργίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εισηγήσεις καθυστερούν ή και αποστέλλονται λίγες ώρες πριν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ενδεικτικά στοιχεία του πως εννοεί η Περιφερειακή Αρχή τη «δημοκρατική λειτουργία» του ΠΣ. Όσο όμως αφορά θέματα τέτοιας βαρύτητας, αποδεικνύεται πως το ίδιο το πλαίσιο λειτουργίας, που νομοθέτησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, δίνει «αέρα στα πανιά» στις απαξιωτικές συμπεριφορές. Υπενθυμίζουμε ότι η μοναδική δυνατότητα που δίνεται για το Τεχνικό Πρόγραμμα, από το θεσμικό πλαίσιο, στην αντιπολίτευση, είναι να… εκφέρει άποψη επί της εισήγησης. Ούτε να καταψηφίσει, ούτε να ζητήσει τροποποιήσεις κλπ.

Με αυτά τα δεδομένα, η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε από τον Πρόεδρο του ΠΣ την αναβολή της συζήτησης του 2ου θέματος, κάτι που έγινε δεκτό.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ