Εκδόθηκε από την ΔΕΚΠΟΤΑ και κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του κ. Λεωνίδα Γαλανόπουλου, φαρμακοποιού, πρώην Δημοτικού Συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Δράμας κατά το παρελθόν, με τίτλο «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ των δικών μας η λαλιά, την ιστορία μαρτυρά».

Ο ίδιος ο συγγραφέας ανέφερε για το βιβλίο του: «Είναι μία πολύχρονη εργασία, με ηχογραφημένες καταγραφές των κατοίκων της πρώτης γενιάς, με προφορικές μαρτυρίες από τα δράματα της προσφυγιάς, τις συνθήκες εγκατάστασης, τα ήθη και έθιμα, τον τρόπο ζωής των και στο τέλος υπάρχει φωτογραφικό υλικό και το περιγραφικό γενεαλογικό δένδρο για όλες τις πρώτες οικογένειες του συνοικισμού!

Είναι ένα συγκινητικό νοερό ταξίδι επιστροφής στη μνήμη και η εξόφληση ενός μεγάλου ιερού χρέους και τιμής σε όλους που βίωσαν την τραγικότητα της προσφυγιάς.

Ευχαριστίες στον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσακο, τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδη και το Δ.Σ. της, που βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου και σε όλους τους συντελεστές».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης ευχήθηκε «να είναι καλοτάξιδο», επισημαίνοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που εκδώσαμε στη δημοτική επιχείρηση (ΔΕΚΠΟΤΑ) Δήμου Δράμας».