Από τις εκδόσεις Εστία κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Δραμινού συγγραφέα κ. Βασίλη Τσιαμπούση με τίτλο «Ο κήπος των ψυχών». Πρόκειται για μια νουβέλα 144 σελίδων, η οποία αποτελεί το νέο έργο του Δραμινού συγγραφέα, μετά τις συλλογές διηγημάτων «Η Βέσπα και άλλα επαρχιακά διηγήματα» (1988), «Χερουβικά στα κεραμίδια» (1996), «Η γλυκιά Μπονόρα» (2000), «Να σ’ αγαπάει η ζωή» (2004), «Σάλτο Μορτάλε» (2011), «Πούρα Γεμιστά» (2017), τα μυθιστορήματα «Εκτός έδρας» (1993) και «Γαλάζια Αγελάδα» (2013) και το λεύκωμα «Δόξα Δράμας, 1918-1965» (1996).

«Ο κήπος των ψυχών»

Στη Δράμα του 1943 ένας ορφανός έφηβος υπηρετεί ως οικιακός βοηθός στον Βούλγαρο λοχαγό και τη γυναίκα του, που εγκαταστάθηκαν στο επιταγμένο πατρικό του σπίτι. Η επίσκεψη της πανέμορφης αδελφής του λοχαγού, η κλοπή ενός άλμπουμ με γυμνές φωτογραφίες, οι παιδικές φιλίες και οι εφηβικές ορμές, η σύλληψη των Εβραίων της πόλης, η ειλικρινής αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ του Βούλγαρου αξιωματικού και του μικρού παιδιού συνθέτουν μια αφήγηση με απροσδόκητη κατάληξη για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Όταν, εντέλει, ο καθένας βρει τον δρόμο του, αυτό που μένει είναι η καλοσύνη κάποιων προσώπων, η συμπαράσταση από άτομα που δεν τα υπολόγιζες, η απίστευτη –κρυμμένη– δύναμη του έρωτα, μα προπαντός η αντοχή και το κουράγιο των τυραννισμένων, που ξαναρχίζουν μ’ ελπίδα τη ζωή τους σ’ έναν δύσκολο αλλά πανέμορφο κόσμο.

Βασίλης Τσιαμπούσης

Ο Βασίλης Τσιαμπούσης γεννήθηκε στη Δράμα το 1953. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης.

Η συλλογή διηγημάτων του «Να σ’ αγαπάει η ζωή» (2005) τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Πέτρου Χάρη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και δημοσιεύτηκαν σε ανθολογίες και περιοδικά. Είναι διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Δίοδος 66100».