Προσομοίωση της ζωής στον πλανήτη Άρη θα ζήσουν τέσσερις επιλεγμένοι εθελοντές από τη NASA, οι οποίοι απομονώθηκαν την Κυριακή σε μία «αποικία», κατασκευασμένη από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Την Κυριακή οι τέσσερις επιλεγμένοι εθελοντές (βάσει κριτηρίων της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες) μπήκαν στη Mars Dune Alpha, μια αποικία προσομοίωσης της μελλοντικής ζωής στον Άρη, η οποία στήθηκε από τη NASA μέσα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

NASA: Οι επιλεγμένοι εθελοντές θα παραμείνουν στην «αποικία» για ένα χρόνο
Οι τέσσερις εθελοντές θα μείνουν εντός της αποικίας για 378 μέρες και κατά τη διάρκεια της «αποστολής» θα ζουν και θα εργάζονται απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, σα να ήταν πραγματικοί άποικοι του «κόκκινου πλανήτη».

Οι επιλεγμένοι εθελοντές αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα, όπως προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων, χρήση εικονικής πραγματικότητας και επιστημονική έρευνα.

Ωτσόσο, οι 4 «άποικοι» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων στον εξοπλισμό καθώς, περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο και όριο στα εφόδια.

Η «αποικία», που ονομάζεται «Mars Dune Alpha», είναι μια μονάδα 600 τετραγωνικών μέτρων, η οποία δημιουργήθηκε από 3D εκτυπωτή. Στην εγκατάσταση υπάρχουν ατομικά δωμάτια, κουζίνα, δύο τουαλέτες, γυμναστήριο και χώρος για καλλιέργειες.

«Το πείραμα είναι κρίσιμο προκειμένου να βρούμε λύσεις στις περίπλοκες ανάγκες της ζωής στην επιφάνεια του Άρη. Οι προσομοιώσεις στη Γη θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να υπολογίσουμε τις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες όταν βρεθούν εκεί» είχε αναφέρει η Γκρέις Ντάγκλας, επικεφαλής της ομάδας τεχνολογίας τροφίμων της NASA.

Πηγή: iefimerida.gr