ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΚΑΙ PODCAST ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων και φορέων από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, υλοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου «Tale of X Cities» την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Το Εργαστήριο εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα, και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Στην δεύτερη φάση, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, εφαρμόζοντας όσα έχουν μάθει από τους ειδικούς.

Η πρώτη φάση του εργαστηρίου είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν μέσω zoom. Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα που είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο, το αργότερο έως μία ημέρα πριν από την κάθε συνάντηση: https://www.commonlab.info/how-to—tale-of-x-cities.html.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Α’ Φάση – Σεμινάρια

17/3: Συμβουλές για μία Συνέντευξη – Αννίτα Μορδεχάι (δημοσιογράφος)

24/3: Εισαγωγή στην Φωτογραφία – Στέφανος Τσακίρης (φωτογράφος)

31/3: Εισαγωγή στην Κινούμενη Εικόνα – Αντώνης Βαλληνδράς (κινηματογραφιστής)

7/4: Εισαγωγή στο Podcast – Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος)

14/4: Πώς κάνω ένα Φεστιβάλ; – Χρήστος Σαββίδης (Καλ. Διευθυντής Common Lab)

Β’ Φάση – Παραγωγή έργων υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου

21/4: Προτάσεις Συμμετεχόντων

5, 12, 19/5: Επεξεργασία προτάσεων συμμετεχόντων και παρουσιάσεις

Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος. Την επιμέλεια έχει η ομάδα της ArtBOX — ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σαββίδης, η επιμελήτρια Λυδία Χατζηιακώβου και ο θεωρητικός τέχνης Δρ. Σωτήρης Μπαχτσετζής.

Tα έργα που θα παραχθούν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία θα παρουσιαστούν σε ένα τελικό Φεστιβάλ τον Ιούλιο, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο, καθώς σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις, ανάλογα με τις συνθήκες. Το Φεστιβάλ θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο, και ανάλογα με το υλικό που θα προκύψει.