Σε μια πρωτοφανή καταγγελία για τα δεδομένα όχι μόνο του τοπικού πολιτικού συστήματος, αλλά και για το επίπεδο του πολιτικού συστήματος της χώρας, προέβη, πριν από λίγο (μεσημέρι Τετάρτης 14/7), με δημόσια δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες (13/7) ο κ. Καλλινικίδης έγινε αποδέκτης, μέσω ενός εντελώς ανορθόδοξου τρόπου, φακέλου αλληλογραφίας από μη υπαρκτό φυσικό πρόσωπο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο κ. Καλλινικίδης το περιεχόμενο του φακέλου αποτελεί απειλή κατά του προσώπου του, αλλά και παραβίαση του φορολογικού του απορρήτου. Για το λόγο αυτό ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας προσέφυγε ήδη στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει και επίσκεψή του στην Εισαγγελία Δράμας.

Η δημόσια επίσημη δήλωση του Λ. Καλλινικίδη

Στη δημόσια επίσημη δήλωση του ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε τα εξής:

«Μόλις πριν λίγο επισκέφθηκα την κρατική ασφάλεια Δράμας, όπου κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με απειλή που δέχθηκα και παραβίαση του φορολογικού μου απορρήτου στο taxis net.

Να σημειωθεί δε, πως με τη δυνατότητα που ενήργησαν οι ανωτέρω, θα μπορούν ίσως να ενεργήσουν και για άλλα πρόσωπα (πολιτικούς & επαγγελματίες), κάτι που καθιστά διάτρητο το σύστημα φορολογικών στοιχείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται και βεβαίως θίγει το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, της δημοκρατίας, με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη καθενός προσώπου και κυρίως πολιτικού, ανάλογα με την αντίληψη του παραβάτη της πράξης αυτής.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

Θα ακολουθήσει τη Παρασκευή η επίσκεψή μου και στον αρμόδιο εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω».

Ώρα ευθύνης για το τοπικό πολιτικό σύστημα

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, όπως περιγράφεται από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας και εν αναμονή των κινήσεων των επίσημων κρατικών φορέων (Αστυνομία και Δικαιοσύνη) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών, η ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού πρέπει να θεωρείται όχι μόνο δεδομένη, αλλά και απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί και ένα ισχυρό μήνυμα ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα στον τόπο μας είναι αντάξιο της ιστορίας της Δράμας, η πολιτική αντιπαράθεση, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν ξεπερνάει τα όρια και κυρίως ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες στο μέλλον μπορεί να έχουν στο στόχαστρο οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ασχολείται με τα κοινά, όχι μόνο είναι καταδικαστέες, αλλά προκαλούν την αποστροφή και αυτομάτως τίθενται στο περιθώριο.