Τις υπηρεσίες τους όχι μόνο στους ορεσίβιους κατοίκους του Δήμου Μύκης αλλά και σε ένα νεογέννητο αλογάκι προσέφεραν γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Εχίνου. Το ζωηρό πουλαράκι παγιδεύτηκε σε χαντάκι δύο μέτρων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει τη μητέρα του και τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης.

 

 

Πάνω στην ώρα όμως περνούσαν οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Εχίνου  ανεβαίνοντας στον Εχίνο για την Κυριακάτικη βάρδια τους κι έτσι στάθηκαν να απεγκλωβίσουν το χαριτωμένο ζωντανό.

«Υπέροχα είναι να ξεκινάς τη μέρα σου, σώζοντας ένα παγιδευμένο, σε χαντάκι 2 μέτρων περίπου, αλογάκι και να το βλέπεις μετά να θηλάζει τη μάνα του, που στιγμή δεν απομακρύνθηκε από κοντά του μέχρις ότου ο Διευθυντής μας,ο κύριος Πετρίδης, ως «από μηχανής θεός», καταφέρει να το απεγκλωβίσει ανοίγοντας δρόμο μέσα από τους ακανθωτούς θάμνους» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο F/B η Κομοτηναία οδοντίατρος Αθηνά Μπομποτά, μέλος της ομάδας των «διασωστών» συμπεραίνοντας δικαίως «Και Διασώστες Ζώων λοιπόν οι γιατροί του Κ. Υ. Εχίνου!».

Πηγή: ert.gr