Θετικά κρούσματα στρατιωτών και εθνοφυλάκων στο στρατόπεδο 387 ΠΑΠ «Χατζηβασίλη» της Δράμας, καταγγέλλει με επιστολή του στο «alt.gr» στρατευμένος.

Επίσημη επιβεβαίωση για όσο αναφέρονται στην επιστολή δεν υπάρχει και για αυτό δημοσιεύεται με επιφύλαξη και αφού έχει προηγηθεί η δημοσίευσή της και από άλλες ιστοσελίδες.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχόμενα θετικά κρούσματα στρατιωτών και εθνοφυλάκων βρέθηκαν στο στρατόπεδο 387 ΠΑΠ “Χατζηβασίλη” της Δράμας.

Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, μαθεύτηκε αρχικά ότι υπήρχαν θετικά κρούσματα κάποιων εθνοφυλάκων.

Στις 22 Απρίλη διαγνώστηκε θετικός και στρατιώτης της μονάδας, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι άδειες για τα γκρουπ και ακολούθησαν την επόμενη μέρα και άλλα κρούσματα χωρίς να έχουν γίνει τεστ σε όλους τους στρατιώτες μέχρι και τώρα.

Το πρωί στις 23 Απρίλη, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει θετικό κρούσμα και ενώ ζητήθηκε από στρατιώτες να γίνουν τεστ σε όλους, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας και άφησαν το πρώτο γκρουπ να φύγει με άδεια χωρίς να επιβληθούν σε τεστ, λέγοντας “ότι δεν κολλάει τόσο εύκολα, ότι αποκλείεται να κόλλησε εδώ μέσα ο στρατιώτης, ότι μετά από επικοινωνία με γιατρό δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τεστ και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε”, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διασπορά του ιού στις οικογένειές μας.

Μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων ανακοινώθηκε ότι το στρατόπεδο θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών και ότι θα μπαίνουν σε απομόνωση τα θετικά κρούσματα, όπως επίσης ότι θα να γίνουν απολυμάνσεις σε χώρους και τεστ μόνο σε αυτούς που έχουν συμπτώματα.

Η κυβερνητική ευθύνη για τα κρούσματα σε πάρα πολλά στρατόπεδα της Ελλάδας είναι εγκληματική, αφήνοντας στρατιώτες και μόνιμο προσωπικό στο έλεος της “ατομικής ευθύνης” χωρίς να χρηματοδοτούν τα στρατόπεδα έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν για την καταπολέμηση του ιού αυτή τη στιγμή, την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε ΝΑΤΟικές δαπάνες και στη συμμετοχή Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, που δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Εδώ και τώρα:

  • Να πραγματοποιηθούν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε στρατιώτες και στελέχη της μονάδας.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.
  • Να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους της μονάδας.
  • Να δοθούν δωρεάν επαρκεί μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.) σε όλους.
  • Να παρθούν μέτρα αποσυμφόρησης των θαλάμων, εστιατορίου για περιορισμό της διασποράς.
  • Να μη χαθούν οι μέρες άδειας σε όσους μπουν σε καραντίνα.

Καλές γιορτές, με δύναμη και υγεία σε όλους

 

Στρατιώτης από στρατόπεδο στη Δράμα».