Κρίσιμη θεωρείται πως είναι η σημερινή (19/1) ημέρα για τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, καθώς δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να αναλάβει καθήκοντα Υπαρχηγού του σώματος.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Αποστολίδης κατέχει τη θέση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Αποστολίδης, ενόψει των κρίσεων, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Μόλις χθες (18/1), το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με ομόφωνη απόφασή του, προχώρησε στην επιλογή νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος τοποθετήθηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς. Στον απερχόμενο αρχηγό, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία, απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται πως, κατά το παρελθόν, ο κ. Αποστολίδης έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, καθώς και Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος.