ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 

Το Καρναβάλι της Χωριστής, ένα ακόμη πολιτιστικό γεγονός, είναι προέκταση της ιστορίας και της παράδοσης του χωριού που το γέννησε. Χρόνια τα σκήπτρα του κρατούσαν δυο ωραίοι άνθρωποι, λάτρεις της σάτιρας: Ο «Γκόγκας» (Γιώργος Σαμαράς) και η «Λένκω» (Ελένη Παγωνίδου). Αυτοί έδιναν το σύνθημα κι όλο το χωριό ξεσηκωνόταν στο πόδι παρασέρνοντάς το σε ένα ξέφρενο ξέσπασμα κεφιού και χαράς. Ο θεματικός του χαρακτήρας είναι αυτό που το χαρακτηρίζει εκ παλαιόθεν. Οι στιχομυθίες, οι καυστικές ατάκες είναι αυτές που κάνουν το Καρναβάλι Χωριστής ξεχωριστό. Είναι αντανάκλαση των εθίμων, της ιδεολογίας και των πεποιθήσεων, της σκέψης, των στόχων και των ονείρων, των ανθρώπων του. Είναι αφορμή συνεργασίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς, συνοχής, έμπνευσης και συλλογικότητα. Το δημιουργούν οι άνθρωποί του, το αγκαλιάζουν οι επισκέπτες του.

Οι διοργανωτές σας προσκαλούν να γίνετε συνοδοιπόροι σε τούτο το όνειρο που με τόσο πείσμα, θέληση και κόπο ετοίμασαν. Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Χωριστής ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται τις προσεχείς ημέρες και κυρίως με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου.

 

Πρόγραμμα

 

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

«Βραδιά Καντάδας»

Ώρα 20.00

Αναγνωστήριο του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία». Για τους στυλοβάτες μέλη του Συλλόγου παλιά τραγούδια που θα μας χαρίσουν στιγμές νοσταλγίας αναπολώντας παλιές καλές εποχές ξενοιασιάς και αγάπης και τραγούδια από την Χορωδία του ΚΑΠΗ Χωριστής. Συντροφιά μας ο Σύλλογος Δραμινών Φίλων Μουσικής «Ο Αρίων», ποντιακή λύρα Σίμο Μπεΐνογλου και πλήκτρα Ιωάννης Πάππος.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

«Πάρτυ για όλους»

Ώρα 21.00

Αναγνωστήριο του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία». «Πάρτυ για όλους». Όλη η Χωριστή γίνεται «ένα» σε ένα «πάρτυ για όλους». Μασκαρεμένοι και μη δίνουμε συνάντηση, μαζί μας και ο Dj Dimitri Duke.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

«Τρανός Χορός»

Ώρα 21.00

Κέντρο διασκέδασης Ρέμα. Το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια – Band-a tetoia», ένα παραδοσιακό συγκρότημα, που τιμά την τοπική, δημοτική και όχι μόνο μουσική, γιατί έχει αποδείξει ότι κατέχει και παρέχει άφθαστη ποιότητα και απαράμιλλη μουσική ικανότητα. Η κουλτούρα, τα ακούσματα, οι χοροί, τα κάθε λογής βιώματα, εναρμονίζονται άριστα και αποδίδουν τέρψη ψυχής. Τους «Μπάντα Τέτοια» θα έχουμε την χαρά να τους απολαύσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Μαθητική Καρναβαλική παρέλαση

Κεντρικός δρόμος από το τρίγωνο έως την πλατεία. Μαθητική Καρναβαλική παρέλαση με κέφι, μουσική και χορό στους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Μαζί μας ο διάσημος παραμυθάς Ματθαίος Μπιμπλ έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο να συνδυάσει σε μια μοναδική αποκριάτικη ιστορία χιλιάδες παραμύθια. Πόσα όμως παραμύθια μπορούν να ζωντανέψουν σε μία ιστορία μέσα στο καρναβάλι της Χωριστής; Για να δούμε θα τα καταφέρει; Η συνέχεια στην Αποκριάτικη γιορτή της Χωριστής! Συμμετέχουν οι Blocko Da Grecia «Fasarioso», η χορευτική ομάδα Yin Young Crew από τη σχολή της Λαμπρινής Καλφοπούλου στην Χωριστή με χοροδιδάσκαλο τον Θωμά Παπαθεοδώρου (Papa Tom) θα σας παρουσιάσει ένα χορευτικό show, street danceπου θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Η ομάδα Yin Young αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς χορού στη Βόρειο Ελλάδα, ο Αθλητικός Σύλλογος Παραδοσιακού Taek Won Do (WIF) «ZEN» παρουσιάζει επίδειξη Dance με το παιδικό τμήμα και το γυμναστήριο SV Training παρουσιάζει το παιδικό τμήμα σε ρυθμούς Zumba Kids με νέες χορογραφίες.

«Masque Night» Credo

Ώρα 21.30

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας περιμένουμε στο καθιερωμένο και πιο τρελό «masque night» του Credo. Σταθερή αξία της βραδιάς ο Dj Dimitri Duke με μουσικάρες. Cafe Credo Χωριστή Δράμας.

Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα 14.00

Ήχοι από τους Blocko Da Grecia «Fasarioso» γκρουπ κρουστών το οποίο παίζει Βραζιλιάνικους και Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, διατυμπανίζουν την έναρξη της Καρναβαλικής Παρέλασης. Με το πρώτο κιόλας χτύπημα το μυαλό σου αδειάζει. Όλα σταματούν για να απολαύσεις τη μουσική! Την παρέλαση ανοίγει η μπάντα του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού θα παρελαύνουν και θα χορεύουν στους ρυθμούς του Καρναβαλιού ξυλοπόδαροι  με αποκριάτικες φιγούρες. Κορύφωση των εκδηλώσεων με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών. Οι πανελλήνιοι πρωταθλητές Street WarrioZ μαζί με τα τμήματα τους από τον σύλλογο Chorodrama θα παρουσιάσουν ένα έντονο και δυναμικό  Street Show πριν την έναρξη του Καρναβαλιού. Χοροδιδασκαλοι: Κωνσταντίνος Μαραπίδης, Κεμανετζή Στρατούλα, Κουρτίδης Αλέξανδρος και Παπαθεοδώρου Θωμάς. Οι Street WarrioZ έχουν πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωση την νίκη τους στο Street Fighters στην Θεσσαλονίκη όπου εκπροσώπησαν και την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς στην Ιταλία!

Λήξη των εκδηλώσεων και ξεφάντωμα  συντροφιά με  τον Dj Dimitri Duke μπροστά στο Σύλλογο με άφθονο κρασί, ψητό κρέας και φασολάδα από τους έμπειρους μάγειρες του Συλλόγου.