Οι ανακοινώσεις των εταιρειών Pfizer και Biontech για το εμβόλιο του κορονοϊού γέμισαν ελπίδα και αισιοδοξία τη διεθνή κοινότητα

Ηανακοίνωση των εταιρειών Pfizer και Biontech, οι οποίες εργάζονται από κοινού στην παραγωγή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό, πως το σκεύασμά τους είναι αποτελεσματικό κατά 90% τουλάχιστον, έδωσε ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, ενώ ώθησε και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σε ράλι ανόδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV για τα νέα αυτά. ο κ. Γ. Παυλάκης, ερευνητής, τόνισε πως «το εμβόλιο είναι για την άνοιξη» και πως τον χειμώνα θα τον περάσουμε με τα υπάρχοντα μέτρα, όπως το lockdown. Όσον αφορά στην Pfizer, σημείωσε πως είναι μια εταιρεία που δεν έχει συνάψει συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει πάρει λεφτά από κράτη της Ε.Ε., όπως άλλες εταιρείες. Επιπλέον, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως η νέα τεχνολογία των γενετικών εμβολίων είναι ασφαλής, δεν επηρεάζει το γενετικό μας υλικό και πως τα γενετικά εμβόλια είναι από τα πιο γρήγορα. Τέλος, σημείωσε πως στην κούρσα για την παρασκευή εμβολίου υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πάνω από 7 σκευάσματα.

Παράλληλα, ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας, Δ. Κούβελας, τόνισε: «Έχει όντως τελειώσει η ανακάλυψη, το αποτέλεσμα είναι τελειωτικό μάλλον. Τέλος Φεβρουαρίου περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Επίσης, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μαζικούς εμβολιασμούς πριν από το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε πως η πρώτη ομάδα που εμβολιάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι υγειονομικοί, ενώ εξήρε την Pfizer και τον Αλβέρτο Μπουρλά, για το γεγονός πως επένδυσε τα λεφτά της εταιρείας στην έρευνα για το εμβόλιο και δεν χρησιμοποίησε λεφτά κρατών.

Πηγή: ethnos.gr