Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, την ώρα που Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες και Κιλκίς παρουσιάζουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 50%.

Σημειώνεται πως ήδη στη Δράμα, την Ξάνθη και το Κιλκίς έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα). Την ίδια στιγμή 25 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου. Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι  σε ΜΕΘ, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι.

Άλλωστε, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Το γεγονός αυτό φαίνεται να οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Πηγή: lifo.gr