Σε εξέλιξη είναι τα γυρίσματα της ταινίας σε χωριό της Δράμας.

Ποντιακός ελληνικός και Μικρασιατική καταστροφή.

Το χωριό Νικηφόρος της Δράμας μετατράπηκε σε… κινηματογραφικό πλατό, φυσικό μάλιστα, με ορισμένες μικρές παρεμβάσεις για λογαριασμό της ταινίας “Κορδελιό 1922”.

Ο χρόνος έχει… σταματήσει, έτσι ώστε να μοιάζει με την αγορά της εποχής, αλλά και της… παραγωγής.

Στην ταινία παίζουν μάλιστα ουκ ολίγοι κομπάρσοι.

Συμμετέχουν και άνθρωποι του χωριού, που βοηθούν στα γυρίσματα.

Πρόκειται για ιστορική ταινία, ενώ η εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” παρουσίασε συνεντεύξεις και βίντεο από την ταινία.

Η εταιρία και τα τρία μέρη

Οσο για την ταινία; Η Σερραϊκή εταιρεία παραγωγής “FONH FILMS” μετά από έρευνα τριών μηνών ξεκίνησε τα γυρίσματα για τη νέα ταινία “Κορδελιό 1922”!

Η νέα ταινία έχει δραματοποιημένες ανθρώπινες ιστορίες από το Κορδελιό του 1922, της Σμύρνης όπως και άλλων περιοχών της Μικράς Ασίας.

Η ταινία χωρίζεται σε τρία μέρη.

Σε όλες τις ιστορίες φαίνεται η κοσμοπολίτικη ζωή, η καταστροφή και έπειτα η Νέα Γη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις γεύσεις, στα επαγγέλματα, αλλά και τα Σμυρνέικα τραγούδια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την έρευνα των δημοσιογράφων γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Κορδελιό, στον Εύοσμο, στις Σέρρες, στον Νικηφόρο Δράμας, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης και στην Αιδηψό!

Την ταινία υποστηρίζουν ο δήμος Ευόσμου – Κορδελιού και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κορδελιού και Ευόσμου, όπως και αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και άλλοι διάφοροι χορηγοί για τις ανάγκες τις ταινίας.

Την Μουσική γράφουν οι Καθηγητές Μουσικολογίας, Μαρίνος Τόκας και Τρικούπης Θανάσης.

Η παραγωγή και σκηνοθεσία είναι από τα αδέρφια Δελή, τον Γιάννη και τον Κώστα.

Αμφότεροι έχουν άλλωστε και δημοσιογραφική ιδιότητα, η οποία τους βοήθησε, ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για την ταινία.

“Εκπέμπουμε το μήνυμα, ότι μπορούν να γυριστούν ταινίες στην Ελλάδα, δίχως στούντιο, αλλά λίγες παρεμβάσεις.

Θέλουμε να φανεί πως στήνουμε την αγορά και καταλήγουμε στο δράμα…”, είπαν μεταξύ άλλων τα αδέρφια.

Guest Star εμφανίζεται και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το χωριό

Ο Νικηφόρος είναι κτισμένος σε υψόμετρο 246 μέτρων. Βρίσκεται 15 χλμ. δυτικά της πόλης της Δράμας και 27 χλμ. νοτιοδυτικά του κέντρου του Δήμου Παρανεστίου.

Μέσα από το χωριό διέρχεται η ΕΟ Δράμας-Ξάνθης, αλλά και η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης της οποίας ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο.

Πολιούχος Άγιος του χωριού είναι ο Άγιος Γεώργιος.

Το γυμνάσιο Νικηφόρου με λυκειακές τάξεις, αποτελεί το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, που διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο, υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών…

Πηγή: mynews.gr