Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δράμας η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του αθλητικού συλλόγου χάντμπολ Bianco Monte Δράμα 1986, παρουσία πλήθους κόσμου, αθλητών της ανδρικής ομάδας, καθώς και όλων των υπόλοιπων τμημάτων, γονέων, παραγόντων, φίλων του συλλόγου και επισήμων.

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου και κ. Μιχάλης Τάσσου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Στέλιος Μελισσινός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ.κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης και Δημήτρης Ιωαννίδης. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Bianco Monte Δράμα 1986, ο οποίος ιδρύθηκε το 2003. Οι επετειακές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα κορυφωθούν στις 20 Νοεμβρίου, την επίσημη ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου κ. Θόδωρος Τογανίδης παρουσίασε την πολύπλευρη δράση του συλλόγου, ο οποίος ξεκίνησε από την αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και έφτασε στο σημείο να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο προκρίσεις στο EHF European Cup. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές στη σημαντική κοινωνική δράση του συλλόγου, στις «σημαντικές ανθρώπινες επιτυχίες», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, καθώς και στη δουλειά που γίνεται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στις επιτυχίες των αναπτυξιακών τμημάτων. Ήταν μια παρουσίαση με το βλέμμα στο παρελθόν και όσα έχει πετύχει ο σύλλογος, αλλά και στο μέλλον, καθώς οι προσπάθειες για προώθηση και αναβάθμιση του αθλητισμού στη Δράμα συνεχίζονται. Επίσης, πέρα από τον απολογισμό του τμήματος χάντμπολ, υπήρξε αναφορά και στο τμήμα κολύμβησης του συλλόγου, για το οποίο ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι αθλητές χάντμπολ του Bianco Monte Δράμα 1986, οι οποίοι αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Αχιλλέα Τόσκα, Λευτέρη Παπάζογλου, Αρμάντο Σίνα, Αντώνη Καβάζη, Χριστόδουλο Βασιλείου, Ελεονόρα Κιουκτσόγλου και Ελένη Κοτίδη. Επίσης απονεμήθηκαν δώρα στους τυχερούς που βρήκαν τα «φλουριά» στα πιτάκια των ομάδων του συλλόγου.

«Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός της πόλης, που στηρίζει και την ίδια την πόλη»

Σε δηλώσεις του για την εκδήλωση στην εφημερίδα «Εργασία… συν», ο Τεχνικός Διευθυντής του Bianco Monte Δράμα 1986 κ. Θόδωρος Τογανίδης ανέφερε τα εξής:

«Πραγματικά ήταν συγκινητικές οι στιγμές που ζήσαμε, σε μια εκδήλωση, στην οποία όλοι μας γεμίσαμε από συναισθήματα και αναμνήσεις, γιατί ήταν μια εκδήλωση για τα 20 χρόνια του συλλόγου μας. Επί τη ευκαιρία κόψαμε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Τιμήσαμε τους νέους αθλητές μας, οι οποίοι διαπρέπουν στις Εθνικές ομάδες και προσφέρουν. Αυτή είναι ιδιαίτερη χαρά για μας, γιατί ξέρετε πολύ καλά, ότι όλα τα στελέχη στον σύλλογό μας έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα νέα παιδιά και προσπαθούμε να προωθήσουμε όσο γίνεται τα παιδιά του τόπου μας. Νομίζω ότι ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην πολύ μεγάλη, μοναδική διάκριση στον αθλητισμό της Δράμας, της πρόκρισης στον τρίτο γύρο στην Ευρώπη. Φυσικά αναφερθήκαμε σε όλα τα πεπραγμένα μας, αλλά αξιοσημείωτο ήταν ότι φάνηκε περίτρανα ότι είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός της πόλης, που στηρίζει και την ίδια την πόλη. Στηρίζει και τον πονεμένο εμπορικό μας κόσμο. Φέρνει πολλούς ανθρώπους εκτός πόλης στην πόλη μας και η χαρά μας είναι ιδιαίτερη, γιατί νιώσαμε ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει. Ελπίζουμε να το καταλάβουν και οι αρχές του τόπου, για να μπορέσουν να μας στηρίξουν τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, γιατί η ομάδα εκεί ψηλά που είναι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατηθεί. Είναι σίγουρο ότι οι δυσκολίες που περνάμε είναι πάρα πολύ μεγάλες και συνήθως αυτά τα club, τα οποία φτάνουν τόσο ψηλά, μέσα σε μια εικοσαετία χρόνο – χρόνο, δεν γονατίζουν, αλλά πέφτουν όρθια. Θέλουμε να το αποφύγουμε και ελπίζουμε στη στήριξη όλων, εφόσον βέβαια γίνει κατανοητό από αυτούς όλους το πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος αυτού του συλλόγου».