ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Δ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

 

 

Η Ακαδημία του ΚΑΟΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικές δράσεις σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς η στόχευση που υπάρχει από πλευράς διοίκησης και προπονητών είναι πέρα από την εκμάθηση των μυστικών του αθλήματος και η συνολική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από τους γονείς των αθλητών, σε μια κίνηση που στέλνει κοινωνικά μηνύματα στα μικρά παιδιά της Ακαδημίας ενισχύοντας τον εθελοντισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επιπλέον, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 διοργανώθηκε, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, από την Ακαδημία του ΚΑΟΔ φιλική συνάντηση – συζήτηση με τον φιλόλογο κ. Δημήτρη Σφακιανάκη, συγγραφέα του γνωστού βιβλίου «Μαμά, φτάνει πια η παπαγαλία!». Η εκδήλωση δεν αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά ήταν μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την εντατική απομνημόνευση του μαθήματος και την επίμονη προσπάθεια για το κυνήγι του βαθμού. Μεταξύ άλλων, δόθηκαν απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα:

-Εντατικό ή αποτελεσματικό διάβασμα;

– Επίμονη προσπάθεια για το κυνήγι του βαθμού;

– Εντατική απομνημόνευση για να «μάθει» το παιδί;

– Πώς εννοούμε τελικά τον «καλό μαθητή»;