ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Ο ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 • Αρκετά «εφόδια» για τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, καθώς ο προκάτοχός του, πέρα από όσα υλοποίησε, έχει δρομολογήσει πλήθος έργων, δράσεων και παρεμβάσεων
 • Ανακοινώθηκαν νέοι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και νέοι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
 • Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών ο Α. Μωυσιάδης
 • Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας ο Γ. Ζιμπίδης
 • Παραμένει Πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Χρ. Παπαθεοδώρου

 

Αλλαγές στο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος. Η σπουδαιότερη όσον αφορά την Π.Ε. Δράμας έχει να κάνει με την αλλαγή προσώπου Αντιπεριφερειάρχη, καθώς καθήκοντα αναλαμβάνει ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στη θέση του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατά κοινή ομολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος στη θέση που κατείχε από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπαδόπουλου ως Αντιπεριφερειάρχη Δράμας υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν σειρά σημαντικών έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, δόθηκαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και γενικά έχει σχηματιστεί η άποψη στην τοπική κοινωνία πως χάρη στον σχεδιασμό και την εργατικότητά του αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον Νομό και τους πολίτες.

Η επιλογή του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου να προχωρήσει σε αντικατάσταση ενός επιτυχημένου Αντιπεριφερειάρχη χαρακτηρίζεται ως υψηλού ρίσκου, καθώς δεν αποκλείεται στην πορεία και ανάλογα με την εικόνα που θα δημιουργηθεί σε επίπεδο Π.Ε. Δράμας, όσον αφορά την παραγωγή έργου, να γίνουν άμεσες συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν και εντέλει να ασκηθεί αρνητική κριτική για την αλλαγή.

Πάντως, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ ξεκινάει τη θητεία του, έχοντας αρκετά «εφόδια», καθώς ο προκάτοχός του πέρα από όσα υλοποίησε, έχει δρομολογήσει πλήθος έργων, δράσεων και παρεμβάσεων τα οποία θα εκτελεστούν και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της θητείας.

Το ζητούμενο βέβαια για τους πολίτες, πέρα από την αλλαγή προσώπων, είναι να απολαμβάνουν υψηλή παραγωγή έργου και να βλέπουν να επιλύονται τα ζητήματα που τους απασχολούν. Και αυτό αποτελεί το ουσιαστικό «στοίχημα» τόσο για τον κ. Παπαεμμανουήλ όσο και γενικότερα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας σε αυτή την επόμενη ημέρα με τη νέα σύνθεση και την αξιοποίηση νέων προσώπων.

Στην πρώτη του ανάρτηση, μετά την ανακοίνωση των αλλαγών, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμενουήλ ανέφερε τα εξής: «Με χαρά και συγκίνηση δέχτηκα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, την ύψιστη τιμή να με ορίσει Αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Με πνεύμα συνεργασίας και αίσθημα προσφοράς θα δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας αυτά που της αξίζουν».

Από εκεί και πέρα, εκτός από την αλλαγή στην ηγεσία της Π.Ε. Δράμας, υπήρξαν και άλλες διαφοροποιήσεις σχετικά με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις θέσεις που θα έχουν κατά την επόμενη περίοδο. Έτσι, ο κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από αυτήν, αναλαμβάνει καθήκοντα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, αναβαθμιζόμενος από Εντεταλμένος Σύμβουλος που ήταν μέχρι πρότινος. Αντίθετη πορεία ακολουθεί ο κ. Γιώργος Ζιμπίδης, εκλεγμένος με την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» του κ. Κωστή Σιμιτσή, καθώς από θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γίνεται πλέον Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας.

Όσον αφορά τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, παραμένει Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανανεώνοντας τη θητεία του, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, προφανώς γιατί κρίθηκε πως στο πρώτο μισό της αυτοδιοικητικής περιόδου ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο που του ανατέθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες αλλάζουν στις 3 από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης), ενώ παρέμειναν στις θέσεις τους οι κ.κ. Δημήτρης Πέτροβιτς (Έβρος) και Νίκος Τσαλικίδης (Ροδόπη). Πάντως, κανείς από τους 3 Αντιπεριφερειάρχες που αντικαταστάθηκαν, κ.κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (Δράμας), Κώστας Αντωνιάδης (Ξάνθης) και Νίκος Εφραιμίδης (Ξάνθης) δεν κατέχουν κάποια θέση στο νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας.

Επίσης, στο νέο σχήμα της Διοίκησης της Περιφέρειας, συμμετέχουν ως θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, αλλά στην πορεία αποχώρησαν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δράμας κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, ο οποίος αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, Αριστείδης Μωυσιάδης, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας κ. Χρήστο Γάκη, ο οποίος αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Γάκης και την Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου κα Μαρία Πολυμέρου, η οποία αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Επίσης, αξιοποιείται και ο αποχωρήσαντα από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης, ο οποίος αναλαμβάνει Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών.

 

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιου

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειάρχων και νέων Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων έχει ως εξής:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίζονται ως εξής:

Α. Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες

 1. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
 2. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
 3. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης.
 4. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Αλέξιος Πολίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
 5. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.

Β. Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

 1. Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
 2. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλειος Δελησταμάτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
 3. Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, Αριστείδης Μωυσιάδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.
 4. Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
 5. Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Γάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
 6. Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Διαφάνειας, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
 7. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Δημήτριος Δόντσος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης.
 8. Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μαρία Πολυμέρου, Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Θάσου.

Γ. Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 1. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
 2. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
 3. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Αχμέτ Ιμπράμ, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
 4. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Τζιχάν Ιμάμογλου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
 5. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας, Γεώργιος Ζιμπίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.

Η θητεία των νέων Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ορίζεται από 01-1-2022 μέχρι 31-12-2022.

Δ. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ο κ. Περιφερειάρχης προτείνει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου του Σώματος Χρήστου Παπαθεοδώρου, Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Δράμας.