Στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται 4 πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι άλλοι δύο με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Εγκαυμάτων, μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας των εγκαυματιών και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Επίσης, από χθες, στις 3:30 τα ξημερώματα, ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 συμπολιτών μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Σε ΕΚΑΒ, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο ο Β. Κοντοζαμάνης

Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο μετέβη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα δύο νοσοκομεία έχουν τεθεί, μαζί με άλλες δομές υγείας, σε αυξημένη ετοιμότητα. Στο ΕΚΑΒ ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την κατάσταση που επικρατεί και για το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη των κινητών μονάδων του Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά τα οποία, λόγω των πυρκαγιών, χρήζουν βοήθειας, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες από τις πυρκαγιές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και δύο εθελοντές πυροσβέστες που έχουν εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ο κ. Κονταζαμάνης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Ιωάννη Ηλιόπουλο και το υγειονομικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το οποίο έχει τεθεί εκτάκτως σε εφημερία για την αντιμετώπιση περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με τις πυρκαγιές. Ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με το νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του νοσοκομείου από τον υποδιοικητή του Ιω. Ευθυμιάδη.

Πηγή: in.gr