Η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

 

Μια υψηλού επιπέδου μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί» είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής το φετινό καλοκαίρι χάρη στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και στους συνεργάτες του.

Το «Ξενιτεμένο μου πουλί» του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και των υπόλοιπων συντελεστών παρουσιάστηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συνολικά πέντε φορές, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί της περιοδείας της παράστασης ήταν η Νέα Πέραμος τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, το Φαράγγι της Πετρούσας την Τετάρτη 9 Αυγούστου, η Ηρακλείτσα την Τετάρτη 16 Αυγούστου, η Καβάλα την Παρασκευή 18 Αυγούστου και η Αλιστράτη το Σάββατο 19 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία της Καβάλας ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Via Egnatia που για τρίτη χρονιά διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από τα ενδιαφέροντα στη συναυλία της Καβάλας και το γεγονός ότι συνέπραξε για πρώτη φορά με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επί σκηνής ο 15χρονος ανιψιός του και πολλά υποσχόμενος βιολιστής Άκης Παπαεμμανουήλ.

Στην ξεχωριστή και πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί…» για περίπου 90 λεπτά παρουσιάστηκαν επιλεγμένα τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς, του έρωτα και της αγάπης, τραγούδια παραδοσιακά, αμανέδες και ρεμπέτικα, τραγούδια λαϊκά και έντεχνα…

Τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ συνόδευσε στην κιθάρα και στη φωνή ο μουσικοσυνθέτης και μουσικολόγος Γιώργος Ξουλόγης, στο πιάνο η Κατερίνα Τετερίνα και στο β  ιολοντσέλο η Στέλλα Τσιότσιου. Επί σκηνής μαζί τους και ο χορευτής και χορογράφος Ιβάν Γιεγκόρωφ, ο οποίος παρουσίασε είτε μόνος είτε σε συνεργασία με την Κατερίνα Τετερίνα κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που εντυπωσίασαν.