ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με θέμα «Καταστροφή από τις έντονες βροχοπτώσεις των (φθινοπωρινών) πατατοκαλλιεργειών στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δηλώσεις στον τοπικό τύπο του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, κ. Απόστολου Βέσμελη, μετά από τις συνεχείς επί μία εβδομάδα βροχοπτώσεις στην περιοχή του Νευροκοπίου, έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες καταστροφές στην παραγωγή πατάτας από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα πολλές πατατοκαλλιέργειες σε όλη την έκταση του λεκανοπεδίου να έχουν μετατραπεί σε λίμνη και το 40% της φετινής παραγωγής, που έχει μείνει ασυγκόμιστο, να έχει πλέον καταστραφεί.

Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής του Νευροκοπίου, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας και ενώ περίμεναν εφέτος μια καλύτερη χρονιά και τιμή στη διάθεση της πατάτας, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρότατες οικονομικές απώλειες, καθώς βλέπουν τη μισή τους σχεδόν παραγωγή μέσα στα λασπόνερα.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας» με τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου και ζητώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου.