Βασανιστήρια αστυνομικών σε βάρος μεταναστών στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι Δράμας καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», αρχικά, μετανάστες που είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης έμαθαν ότι δεν θα απελευθερωθούν και προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται οι μετανάστες χτυπώντας τους με βάρβαρο τρόπο.

Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες μεταναστών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εκδικητικά βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοΐδη σε βάρος μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι Δράμας

Μετανάστες από το κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας κατήγγειλαν, με επικοινωνία στην ΚΕΕΡΦΑ, ότι αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται και τους χτύπησαν με βάρβαρο τρόπο. Άλλωστε οι φωτογραφίες με τα σημάδια στα κορμιά τους μιλάνε από μόνες τους.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία μεταναστών οι οποίοι ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία έκανε έφοδο μέσα στο κέντρο κράτησης χτυπώντας με γκλόμπ τους μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Από το κέντρο κράτησης αυτό έχουν οργανωθεί ακόμη και παράνομες απελάσεις προς την Τουρκία με βάρκες στον Έβρο.

Η ρατσιστική απανθρωπιά πάει χέρι-χέρι με την παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών από την κυβέρνηση της ΝΔ και την Αστυνομία.

Χρυσοχοΐδη, στο λέμε δυνατά και καθαρά: Οι ζωές των προσφύγων μετράνε, όπως οι ζωές των μαύρων στις ΗΠΑ. Black lives matter, refugee lives matter!

Απαιτούμε να κλείσει τώρα τα κολαστήριο στο Παρανέστι Δράμας, την Κόρινθο, την Αμυγδαλέζα. Να μην ανοίξει κανένα νέο στην Ορεστιάδα. Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, χαρτιά άσυλο και στέγη σε όλους τώρα!”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η καταγγελία θα διερευνηθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.