Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

 

 

Σε καταγγελία για εκπυρσοκρότηση όπλου, κατά τη διάρκεια άσκησης, στο στρατόπεδο Κ. Νευροκοπίου (518 Μ/Κ ΤΟ) προχώρησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΣΠΕΑΜ/Θ υποστηρίζει ότι τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα στρατιωτικού και καλεί την στρατιωτική ηγεσία «να διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες του περιστατικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ως εξής:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο 518 Μ/Κ ΤΠ, στο Νευροκόπι της Δράμας και αφορά τον επικίνδυνο χειρισμό οπλοπολυβόλου από ανώτερο Αξιωματικό κατά την διάρκεια άσκησης επίδειξης λύσης – άρμοσης του όπλου.

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο περισσότερες από μία φορές και να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα συναδέλφου μας.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

Καλούμε παράλληλα την Στρατιωτική μας Ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες του περιστατικού και να επιδείξει μηδενική ανοχή σε απερίσκεπτες ενέργειες που δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν τα στελέχη των ΕΔ ανεξαρτήτου του βαθμού και της θέσης που φέρουν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κυριάκος Αυγερινός

Αντισμήναρχος (ΕΑ)