Τι είπε ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης για τον Αλέξη Κούγια και τα σχόλια του για τους ομοφυλόφιλους

«Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε ο κ. Κούγιας», είπε ο σεναριογράφος και ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, απαντώντας ουσιαστικά στον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια έπειτα από την ανακοίνωσή του ότι απειλεί με μηνύσεις.

Ο κ. Καπουτζίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έσπευσε μάλιστα να σημειώσει πως είναι έτοιμος να πάει στα δικαστήρια εάν χρειαστεί, δηλώνοντας περήφανος για τις αρχές και τα πιστεύω του. «Εμείς οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί», σχολίασε για την «επίθεση» του Αλέξη Κούγια και απάντησε σχετικά με τη δήλωση ότι οι ομοφυλόφιλοι «κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά τους».

Ο αγαπημένος ηθοποιός σημείωσε παράλληλα πως «δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά. Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά αυτό το οποίο γίνεται, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο. Eίμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία όπως και πολλοί άλλοι».

O ίδιος ξεκαθάρισε: «Έχω βγει δυνατός από την κατάσταση αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος. Ο κύριος λόγος που αντέδρασα ήταν γιατί αμφισβήτησε και τη δική μου ευτυχία». Αναφερόμενος στην πορεία της ζωής του ο κ. Καπουτζίδης, απαντώντας στον Αλέξη Κούγια είπε: «Δεν μπήκα στη νομική επειδή είπα ότι είμαι γκέι, έκατσα και διάβασα», ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «δούλεψα. Δημιούργησα εγώ ο ίδιος την ευκαιρία για τον εαυτό μου. Αλλά για κάποιους ανθρώπους, όσο και αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε.

«Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, ή αυτό που είμαι το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία και εγώ είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά», σχολίασε. «Κι εγώ είμαι ένα παιδί φυσιολογικής οικογένειας», σημείωσε, ενώ ευχαρίστησε όλες αυτές τις «“φυσιολογικές” οικογένειες και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους ένα πολύ όμορφο και αστείο παραμύθι, που μιλά για τη φιλία, για αξίες και ηθική. Είμαι εδώ γιατί αυτές οι οικογένειες με έχουν στηρίξει».

Σε ερώτηση για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το κύμα των αποκαλύψεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι «σε έναν καλύτερο κόσμο». «Η δική μου ευτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και να ντρέπομαι. Αν οι άνθρωποι μπορέσουν να μιλήσουν για αυτό που τους κάνει να φοβούνται και να ντρέπονται, μπορεί να διορθωθούν πολλά πράγματα», κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Πηγή: ethnos.gr