Με τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 η ανθρωπότητα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να γίνουμε όλοι περισσότερο ασφαλείς.
Οι λειτουργοί της υγείας έχουν πάντα ρόλο πρωταγωνιστή στη μάχη για ζωή αλλά ίσως ποτέ άλλοτε η αποστολή τους δεν ήταν τόσο κρίσιμη όσο τώρα.
Όχι μόνο για να διαγνώσουν, ούτε μόνο για να θεραπεύσουν αλλά και για να ενημερώσουν, να καθοδηγήσουν, να προστατεύσουν από την άγνοια, τον φόβο, τη δικαιολογημένη ανθρώπινη ανησυχία, την παραλυτική φήμη. Ειδικά τώρα που η επιστήμη αποδεικνύεται ότι μπορεί να νικήσει τον ιό.
Στην 1η πανελλαδική εκδήλωση για τον εμβολιασμό που διοργάνωσε η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων -ΝΔ
συμμετείχαν περισσότερα από 170 μέλη του Τομέα Υγείας του κόμματος, κυρίως γιατροί.
Οι βασικές επιστημονικές παρουσιάσεις με όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον εμβολιασμό καθώς και οι απαντήσεις, στα ερωτήματα που τέθηκαν, δόθηκαν από την ενδεκαμελή ειδική επιστημονική ομάδα που έχει συστήσει το κόμμα για τον σκοπό αυτό.
Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους καθώς και οι Πρόεδροι του

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Π.Ι.Σ

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και του

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Giorgos Patoulis

.

Σχεδιάζεται για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο τόσο για γιατρούς όσο και για άλλους επαγγελματίες υγείας (φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές κτλ).