• «Η Αν. Υπουργός Υγείας παραπέμπει το θέμα στο… μέλλον»
  • «Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό και πόρους, ανάταξη του ΕΣΥ»

 

Σε ανακοίνωση του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Ενάμιση μήνα μετά την αναφορά του Βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου, για τα οξύτατα προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας λόγω έλλειψης ιατρών, η Κυβέρνηση απάντησε χωρίς όμως να πει απολύτως τίποτα! Οι γενικόλογες αναφορές της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα και η παραπομπή για μόνιμη λύση στο προσεχές μέλλον, δεν αποκαθιστούν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και εντείνουν τις ανησυχίες των Δραμινών πολιτών που βλέπουν την Κυβέρνηση να απαξιώνει και να υπονομεύει συστηματικά το ΕΣΥ.

Ο κ. Ξανθόπουλος κατέθεσε στις 3-3-2023 αναφορά την επιστολή του Σωματείου Ιατρών του Γ.Ν. Δράμας προς τον Ιατρικό Σύλλογο και τη διοίκηση του Νοσοκομείου μετά την παραίτηση μιας ιατρού και την αναμενόμενη συνταξιοδότηση μίας ακόμη, όπου επισημαίνονταν ότι τόσο η καθημερινή εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής όσο και η πρωινή της λειτουργία (Διαβητολογικό Ιατρείο, Εξωτερικά Ιατρεία, διεκπεραίωση ασθενών) τίθενται πλέον κάτω από τα όρια ασφαλείας για ασθενείς και ιατρούς. Λόγω μάλιστα της κρισιμότητας της κατάστασης και με δεδομένο ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης κυρίως του ιατρικού προσωπικού είναι χρονίζοντα, οξεία και γνωστά σε όλους, οι γιατροί του Νοσοκομείου, καλούσαν τους αρμόδιους να προχωρήσουν στις απαραίτητες και κατεπείγουσες ενέργειες.

Αντί αυτού, η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα στην απάντησή της στις 21-4-2023, απλώς περιγράφει την ήδη γνωστή σε όλους, σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει μάλιστα ότι οι αρμόδιοι καταφεύγουν σε προσωρινές λύσεις με μετακινήσεις γενικών ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και παραπέμπει για οριστική λύση στο άγνωστο μέλλον, με αόριστες αναφορές σε «συνεργασία της Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ με το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση του θέματος».

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι στα παραπάνω άλυτα προβλήματα, προστέθηκε πρόσφατα και η παραίτηση ενός εκ των δύο εντατικολόγων και μάλιστα του Διευθυντή, γεγονός που θέτει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας και τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου!

Είναι πλέον φανερό ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα ανίκανο και επικίνδυνο για τους πολίτες. Οι Δραμινές και οι Δραμινοί απαιτούμε να αποκατασταθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Δράμα, δεσμεύθηκε για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας με προσωπικό και πόρους καθώς και για τη γενικότερη ανάταξη του καθημαγμένου ΕΣΥ. Για μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η προστασία της υγείας των πολιτών μέσω ενός στιβαρού, καλά χρηματοδοτημένου και επαρκώς στελεχωμένου δημόσιου συστήματος υγείας αποτελεί προγραμματική πολιτική προτεραιότητα. Και η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα την υλοποιήσει άμεσα. Για να γίνει πράξη η Δικαιοσύνη και στην Υγεία.