ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Η τεχνολογία και λόγω πανδημίας, εγκαθίστανται οριστικά και αμετάκλητα στη δημόσια σφαίρα και ασφαλώς στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Απαιτείται όμως παράλληλα μέριμνα και πολιτική ευθύνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά την ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών, για την στρατηγική του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (2021-2023).

Επισημαίνοντας μάλιστα το βάθος του προβλήματος, παρατήρησε ότι στον ΕΦΚΑ Δράμας δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα email, το οποίο άρχισε να λειτουργεί μόλις πριν λίγο καιρό.

«Το πρόβλημα δημιουργείται επίσης από το γεγονός ότι η γνώση που αποκτούν οι απόφοιτοι του Κέντρου, δεν διαχέεται στη δημόσια διοίκηση», συμπλήρωσε και ρώτησε τον Υπουργό, κατά πόσο οι μετακλητοί υπάλληλοι συνάδουν με την ανάγκη στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης με εξειδικευμένα στελέχη. Ρώτησε επίσης, γιατί οι απόφοιτοι δεν στελεχώνουν τα νοσοκομεία καθώς και πόσοι απόφοιτοι υπηρετούν στη δημόσια διοίκηση και πως αξιοποιούνται;