Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος και με τις δύο ιδιότητές του είχε συνδεθεί με τη Δόξα Δράμας.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1936 στην Αδριανή Δράμας και ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας της Δόξας Δράμας. τη δεκαετία του 1950. Μάλιστα, ο αείμνηστος Αντώνης Γεωργιάδης συμμετείχε σε δύο τελικούς κυπέλλου (57-58, 58-59) και στον δεύτερο εξ αυτών, αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο για να ακολουθήσει η ανατροπή από τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο (επικράτησαν τελικά με 2-1).

Για την παρουσία του στη Δόξα εκείνης της εποχής είχε αναφέρει: «Οι περισσότεροι φίλαθλοι νομίζουν πως η Δόξα έλαμψε στη δεκαετία του πενήντα, μόνο γιατί έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο και νικούσε ακόμα και τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας.

Εκείνοι βέβαια, που βλέπουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, αναγνωρίζουν πως η Δόξα θαυμάστηκε μεν για το περίτεχνο παίξιμό της, αλλά λατρεύτηκε και για όλα τα άλλα στοιχεία της, που εκ πρώτης όψεως θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξωαγωνιστικά.

Η Δόξα, λοιπόν, λατρεύτηκε, γιατί οι ποδοσφαιριστές της ήταν διαμαντένιοι χαρακτήρες. Αγαπήθηκε, γιατί όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έβλεπαν ότι ήταν μια μονοιασμένη οικογένεια. Εκτιμήθηκε, γιατί, όσες φορές αδικήθηκε, δέχτηκε τις αποφάσεις των διαιτητών και της αθλητικής δικαιοσύνης με αξιοπρέπειας, χωρίς υστερίες και αλητείες. Θαυμάστηκε, γιατί, κι όταν έχανε, ήξερε να δίνει το χέρι στον αντίπαλο και να αναγνωρίζει την ανωτερότητά του.

Αν μου επιτρέπεται να το πω με μια φράση, η Δόξα ήταν, όχι μόνο για τους σύγχρονούς της αλλά και για τους κατοπινούς, ένα μάθημα. Πώς να κρατάς ψηλά το κεφάλι, πώς να τιμάς τον τόπο σου και πώς να κάνεις τους φίλους σου περήφανους για σένα».

Σε ηλικία 25 χρονών ο Αντώνης Γεωργιάδης αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση για να γίνει προπονητής αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Ελπίδας Δράμας ξεκινώντας μια τρομερή πορεία 35 ετών. Ανάμεσα στους πάγκους που κάθισε ήταν και αυτός της Δόξας Δράμας την περίοδο 1968-70. Σε αυτή την 35ετη θητεία του κατάφερε να γίνει ο ρέκορντμαν όσον αφορά την παρουσία Ελλήνων προπονητών στους πάγκους σε ομάδες της Α Εθνικής καθώς συμμετείχε σε 586 αγώνες. Ο Αντώνης Γεωργιάδης διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής ομάδας από 1989 έως το 1992. Η καριέρα του στους πάγκους διακόπηκε το 1996, λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Η εφημερία «Εργασία… συν» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε συγγενείς, φίλους και οικείους του εκλιπόντος. Καλό Παράδεισο Αντώνη Γεωργιάδη…